Leerlingen van het RC in Dilbeek namen deel aan de Solar Olympiade

C21

Leerlingen van het RC in Dilbeek namen deel aan de Solar Olympiade

19_april_-_3d2_-_solarolympiade
 
Op vrijdag 19 april namen de leerlingen van het derde jaar technologische wetenschappen van het Regina Caelilyceum in Dilbeek deel aan een race in de hallen van Colruyt Group Technics. In de laatste weken voor de langverwachte wedstrijd hebben de gedreven leerlingen zich ingezet om hun zonneauto helemaal op punt te stellen.
Het leerlingenteam stond voor diverse uitdagingen zoals het finetunen van assen en het oplossen van elektronische problemen en loskomende batterijen. Steeds vonden de leerlingen gepaste oplossingen. Ze voerden experimenten uit om de prestaties van de zonneauto nog te verbeteren en voegden bovendien nieuwe functies toe aan de zonneauto zoals een aerodynamische vorm, een draaiend zonnepaneel en zelfs een AI-systeem dat vragen kon beantwoorden. Het resultaat was een indrukwekkende combinatie van innovatie en technische vaardigheden.

Om 11 uur vond de race plaats, maar een ongelukkige botsing maakte er te snel een einde aan. Het team Technica 6 liet het hoofd niet zakken. Met een snel samengesteld, goed doordacht plan brachten de leerlingen ‘s namiddags een indrukwekkende de pitch. De leraar keek trots toe: deze leerlingen lieten immers heel wat kennis en doorzettingsvermogen zien! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief