Jonge artiesten nemen Westrand DILBEEK over

C21

Jonge artiesten nemen Westrand DILBEEK over

Fris-163
 

p zaterdag 26 oktober nemen jonge, lokale kunstenaars het Westrand-gebouw over voor een avond vol kunst, muziek en dans. Het FRIS-project wil een podium bieden aan ontkiemend talent.

We zijn vaak maar wat trots op al het Dilbeekse artistieke talent dat intussen is doorgebroken. Maar wij willen niet alleen de successen achteraf vieren, we willen er ook bij zijn bij de eerste stappen van onze jonge kunstenaars.  Er zijn een expo, dans, muziek en DJ-sets. Toeschouwers betalen wat ze willen en kiezen zelf wat ze willen zien.
Door hen van bij de start te steunen en een podium te bieden, dragen we bij aan tot wie ze echt kunnen worden. We komen er ook mee tegemoet aan een van de verzuchtingen uit het Memorandum voor jongeren uit het project Keuzestress: meer vrijetijdsbeleving en een rijkere jongerencultuur in Dilbeek. 
Kom daarom op zaterdag tussen 19 en 3 uur naar Westrand om nu al het talent van morgen te zien ontluiken. 
Tickets via www.westrand.be
Doorlopende installaties van beeldend kunstenaars. 
“Als kind wilde ik game developer worden, maar het is anders uitgedraaid”, vertelt motion designer Fady Elabed. “Met mijn audiovisuele installatie ‘ruis’ verwijs ik naar de storing in menselijke communicatie die ik met typografie, kleur en vervorming weergeef.
Heel actueel is de posterkunst van Céline. “Ik ben de trotse kleindochter van Palestijnse vluchtelingen”, legt ze uit. “Het werk dat ik hier laat zien, weerspiegelt de situatie in Palestina en onze strijd voor bevrijding door een persoonlijke lens, gevormd door mijn ervaringen.”
Marie Wuyts is een creatieve duizendpoot die hier met ‘Dicht bij huis’ haar foto’s tentoonstelt. “Die nam ik met een analoge camera”, zegt ze. “Het authentieke daarvan trekt me erg aan. Ik neem foto’s van dagdagelijkse dingen en mensen die me op dat moment gelukkig maken.”
 
Dans en muziek 
“Na wat optredens met coverbands afgelopen zomer, breng ik hier voor het eerst mijn eigen nummers”, zegt Cato, die als TONI een intiem concert brengt. “Ik zou mijn liedjes omschrijven als poppy singer-songwriter-vibe tunes met af en toe ook een gezond rocky-ish bandgehalte.”
Danseres Febe Kerckx brengt met Shari Motson haar eigen choreografie ‘Hou me stevig los’. “Het gaat over contact maken in een wereld waarin alles steeds virtueler wordt”, legt ze uit. “De natuurlijke nood aan contact met anderen en de tegenstrijdige drang om jezelf af te zonderen.”
Sara Steenput zal met haar camera tijdens het evenement beelden schieten voor de aftermovie. “Ik wil de energie en de vibe van het evenement vastleggen”, klinkt het. “Verlies jezelf in dus zaterdag gerust in het moment: ik vang het vluchtige en onverwachte, jouw verhaal zou zomaar in mijn beelden kunnen verschijnen.”
Vanaf 22 uur zorgen DJ’s OHAKIM, Seee.a.son en SRAL voor een feestje tot de uurwisseling. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 sep 2024

archief