DILBEEK - Gemeente investeert in politie

C21

DILBEEK - Gemeente investeert in politie

Gemeentehuis_dilbeek

Regelmatig worden politieagenten van Dilbeek opgeroepen om andere politiezones te versterken. Politieagenten van Dilbeek zijn dan ook vaak te bekennen aan het Constant Vandenstock stadion in Anderlecht of andere voetbaltempels in Vlaanderen en Brussel. Met oudejaarsnacht werden omwille van de terreurdreiging in Brussel eveneens Dilbeekse politieagenten opgeroepen. Ook voor andere federale opdrachten zoals betogingen of manifestaties worden vaak politieagenten van Dilbeek ingezet. Een federale richtlijn verplicht voor deze federale opdrachten specifieke ordehandhavingskledij.

 
 De politie van Dilbeek moet voor deze opdrachten volgens een federale richtlijn permanent kunnen voorzien in vijf politieagenten: één hoofdinspecteur en vier politie-inspecteurs. Dezelfde richtlijn bepaalt ook over welke specifieke ordehandhavingskledij deze politie-inspecteurs moeten beschikken. Voortdurend dezelfde politie-inspecteurs stand-by houden voor federale opdrachten is niet te organiseren (onder meer wegens vakantie of ziekte). Het is tevens sociaal niet aanvaardbaar steeds dezelfde mensen voor federale opdrachten (vaak in het weekend) aan te duiden. Negentien leden van het politiekorps komen in aanmerking voor federale opdrachten.
 Op de jongste gemeenteraad gingen de gemeenteraadsleden akkoord met de aankoop van negentien oproervesten en oproerbroeken en diverse beschermingsstukken, samen voor een bedrag van 22.000 euro, btw inbegrepen. De beschermingsstukken bestaan uit een voorarm- en elleboogbescherming, beenbescherming, genitaliënbescherming, gasmaker en filter en draagtas.
 Het schepencollege ging op zijn jongste vergadering ook akkoord met de aankoop van negentien paar schoenen met hoge schacht voor een raming van 2.100 euro, btw inbegrepen.  Eerder al ging het schepencollege akkoord met de aankoop van negentien helmen (raming 6.300 euro, btw inbegrepen), negentien bivakmutsen (700 euro, btw inbegrepen) en 38 onbrandbare truien voor een raming van 4.200 euro, btw inbegrepen. Al deze aankopen zijn verplicht volgens de federale richtlijn.
 
Meubilair
 
 In het nieuwe politiegebouw aan de Stationsstraat, dat het hoofdgebouw wordt van de politie, zullen 53 mensen tewerkgesteld worden. In dit gebouw komt ook een refter, een polyvalente vergaderruimte en een spreekkamer. Voor dit gebouw moet nieuw ergonomisch bureaumeubilair aangekocht worden omdat het bureaumateriaal in het huidig administratief centrum aan de Heetveldelaan verouderd en ontoereikend is. De totale kostprijs voor deze aankoop bedraagt 62.416 euro, btw inbegrepen. Om dezelfde reden is nieuw zitmeubilair nodig voor een bedrag van 23.298 euro, btw inbegrepen.
 
Voertuigen
 
De gemeenteraad ging ook akkoord met de aankoop van een nieuw politievoertuig (stadswagen) en twee anonieme politievoertuigen type middenklasse. De aankoop van de drie voertuigen samen wordt geraamd op ongeveer 60.000 euro.
 
Opleiding
 
De agenten van de politiezone Dilbeek gaan samen met de politiezones TARL en Pajottenland de opleiding ,,slechtnieuwsmelding’’ organiseren voor de interventieploegen, de operationele wachtofficieren en de wijkinspecteurs. De opleiding bestaat uit een halve dag en er worden vier sessies georganiseerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief