DILBEEK - Hulporganisatie Memisa zoekt geld voor Congo

C21

DILBEEK - Hulporganisatie Memisa zoekt geld voor Congo

Editiepajot_dilbeek_logo_memisa_repro_editiepajot
Repro Editiepajot
 

Hulporganisatie Memisa moet nog voor het einde van dit jaar op zoek naar 50.000 euro voor haar gezondheidsproject in Congo.

Bij Memisa (Medische Missie Samenwerking) merken ze dit jaar een terugval in de stortingen van tien tot vijftien procent. Dat brengt de ngo, die vorig jaar haar twintigste verjaardag vierde, meteen in de problemen voor haar structureel gezondheidsplan in Congo.
 
“Om subsidies van de overheid te krijgen, moeten we elk jaar twintig procent eigen fondsen kunnen inbrengen”, legt projectcoördinator Marti Waals van Memisa uit. “Momenteel hebben we nog 50.000 euro nodig om aan het totaalbedrag van 750.000 euro te komen. Dan krijgen we een flinke subsidie van de overheid tot 3 miljoen euro. Dat lijkt veel, maar met dat geld helpen we wel 4,5 miljoen mensen in Congo aan basisgezondheidszorg. Dat maakt vaak het verschil tussen leven en dood”.
 
“Het project in Congo is een structureel en langetermijnproject waarbij we nauw samenwerken met de plaatselijke gezondheidsdiensten. Zij moeten nu vaak met weinig middelen en veel creativiteit aan de slag. Zulke meerjarenprogramma's zijn het belangrijkste actieterrein van Memisa. Ook in India en Mauritanië zijn we op die manier actief. Daarnaast steunen we ook kleinere lokale projecten en doen we aan noodhulp en wederopbouw”.
 
“Als we niet voldoende geld binnenhalen voor het einde van het jaar, zullen we waarschijnlijk moeten snoeien in kleinere projecten. Elke eurocent is dan ook welkom. Met minder dan een euro kunnen we in Congo een persoon een jaar verzorgen”.
 
“We zijn nu gestart met een brievencampagne bij onze sympathisanten. We hopen dat mensen uit de regio ons willen steunen. Dat is, naast het geld dat we al krijgen van de gemeenten Asse en Dilbeek en de provincie, zeker welkom. We sensibiliseren ook met de actie Ziekenhuis voor Ziekenhuis waarbij een lokaal ziekenhuis een partnerschap aangaat met een Congolees ziekenhuis. Onder andere de ziekenhuizen van Asse, Ninove en Aalst doen mee”.
 
“Samen met onze meter Lieve Blancquart en Canvas zijn we vorige week ook een reportage gaan maken over moeder- en kindersterfte. Veilig bevallen is een van de grootste problemen in Congo waar we met Memisa iets proberen aan te doen. Onze slogan 'Samen voor het leven' is dan ook de beste omschrijving van onze werking”;, besluit Marti Waals.
 
Storten kan op 310-0900000-23 met vermelding “Samen voor het leven”.
Meer info: www.memisa.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2009
Tania Smolders
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief