DILBEEK - Colruyt reageert op aanhoudende aantijgingen

C21

DILBEEK - Colruyt reageert op aanhoudende aantijgingen

Editiepajot_colruyt_kleine_foto
Repro Editiepajot

Colruyt Dilbeek is een waterdicht dossier
De inplanting van een nieuwe Colruyt-winkel langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek roept twijfels op bij sommige buurtbewoners. De Groep Colruyt begrijpt hun bezorgdheden, maar garandeert dat de nieuwe winkel stedenbouwkundig volledig te verantwoorden valt. Bovendien zal de nieuwe winkel geen mobiliteitsproblemen veroorzaken. Daartoe neemt de Groep Colruyt zijn verantwoordelijkheid. Om het verkeer in goede banen te leiden staat de groep ondermeer een stuk grond af voor een extra rijstrook langs de Herdebeekstraat.

In Dilbeek leeft al geruime tijd veel vraag naar een nieuwe, grotere Colruyt-winkel. De huidige winkel langs de Ninoofsesteenweg is een van de kleinste in België en dus een gemeente als Dilbeek onwaardig. Ook de parking is te klein. Na lange zoektocht heeft de Groep Colruyt een ideaal terrein gevonden voor de inplanting van een grotere winkel, met een ruimere parking. Stedenbouwkundig voldoet het nieuwe terrein, dat ook langs de Ninoofsesteenweg ligt, perfect aan alle eisen.
 
Colruyt houdt bij de plannen van de nieuwe winkel maximaal rekening met de bekommernissen van de buurt. Zo organiseerde de distributiegroep vooraf zelf een informatievergadering met de bewoners en werd besloten om een stuk grond af te staan voor een extra rijstrook die het vlot verkeer moet garanderen op de Herdebeekstraat.
 
“Onze klanten reageren zeer enthousiast op de plannen voor een nieuwe winkel,” zegt Luc Rogge, directeur-generaal Colruyt en tevens inwoner van Dilbeek. “Natuurlijk zal de winkel extra verkeer met zich meebrengen, maar we nemen de gepaste maatregelen om dat in goede banen te leiden. Wij hebben er immers zelf geen baat bij dat onze klanten in de file zouden staan. Wij hopen dit project vlot te kunnen realiseren, zonder onnodige vertragingen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief