LDD-DILBEEK wil dat gemeente haar eigen besluiten doet respecteren

C21

LDD-DILBEEK wil dat gemeente haar eigen besluiten doet respecteren

Editiepajot_dilbeek_restperceel_foto_agr
Foto AGR
 

Op 22 Januari 2008 heeft de gemeente Dilbeek een besluit goedgekeurd met betrekking tot het gebruik van restpercelen of gronden eigendom van de gemeente, door aangelanden. (besluit in bijlage) Vandaag bijna 2 jaar na datum dienen wij vast te stellen dat de gemeente nog steeds dit reglement niet laat respecteren.

Een restperceel aan de Roelandsvelden wordt reeds meer dan 2 jaar in gebruik genomen door mensen die niet woonachtig zijn in Dilbeek. Volgens het opgestelde besluit en aangehecht reglement, staat vermeld dat er maximum 100m² grond ter beschikking gesteld kan worden aan een aangelande.
De definitie van een aangelande is: Een persoon die een grond bezit grenzend aan het betrokken restperceel.
 LDD-DILBEEK vraagt dan ook aan de gemeente om dit reglement dringend te laten toepassen en de tuintjes die momenteel in gebruik zijn door mensen, niet eens woonachtig in Dilbeek, te laten verwijderen. Daar we hier praten over de nalatigheid van onze gemeente om dit reglement toe te passen, stellen we wel voor dat deze mensen eerst de geplante groenten nog kunnen rooien maar dat ze daarna de tuin in originele staat dienen achter te laten.
 LDD-DILBEEK is eveneens voorstander om het huidige reglement uit te breiden en een mogelijkheid te bieden aan alle mensen woonachtig in Dilbeek, die niet beschikken over een achtertuin, om een aanvraag te doen om een restperceel met een maximum oppervlakte van 80m² te kunnen gebruiken als groentetuin. Gemeenschappelijke groentetuinen bestaan reeds in verschillende gemeenten en bevordert het sociaal contact tussen de mensen. Deze tuinen bieden eveneens de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, gezondere voeding voor de betrokken mensen en minder kosten want de mensen kunnen genieten van hun versgekweekte groenten!
 “LDD-Dilbeek zal komende week een brief sturen naar de burgemeester en schepen om dit dossier aan te kaarten en hoopt dat ook zij de nood zien om hun eigen reglement te laten respecteren. Daarnaast zullen wij ook vragen om de aanleg van sociale gemeenschappelijke groentetuinen in overweging te nemen want deze zullen bijdragen tot een socialer Dilbeek!” aldus voorzitter Wim Wauters.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2009
Gerrit Achterland
AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief