GROOT-BIJGAARDEN - Cleanpoint zorgt voor een revolutie in de poetsmarkt met dienstencheques

C21

GROOT-BIJGAARDEN - Cleanpoint zorgt voor een revolutie in de poetsmarkt met dienstencheques

Editiepajot_groot-bijgaarden_varia_cleanpoint_02_foto_roger_mortelmans
Herman De Croo wenst Peter Du Chau veel geluk met dit product. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_groot-bijgaarden_varia_cleanpoint_01_foto_roger_mortelmans
Peter Du Chau, managing director, legt de werking van Cleanpoint uit. - Foto Roger Mortelmans
 

Cleanpoint is een nieuwe onderneming, opgericht door Peter Du Chau en Melanie Hankins. Beiden beschikken over een jarenlange ervaring op de markt van de dienstencheque-ondernemingen. In België zijn momenteel meer dan 2.000 erkende DO’s (dienstencheque-ondernemingen) gevestigd. Cleanpoint heeft nu een website gecreëerd voor poetshulp met dienstencheques en heeft een ingenieus elektronisch systeem ontwikkeld waardoor de markt elke dag wordt gescreend naar de beschikbaarheid van poetsvrouwen. Het ontwikkeld systeem is nieuw en revolutionair. Voor de Belgische dienstencheque-sector betekent het een forse verwijding van de horizon.

Cleanpoint werkt nauw samen met de erkende dienstencheque-ondernemingen op de Belgische markt. De DO’s spelen hun vacatures dagelijks door aan Cleanpoint, waar ze onmiddellijk op de site gezet worden. De kans dat de vacature op die manier ingevuld wordt is groot.
Voor de gebruiker, die een poetshulp zoekt, is Cleanpoint een snelle en gerichte zoekmachine, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.
“Eenvoudiger kan het niet” zegt oprichter Peter Du Chau, “en ik ben er van overtuigd dat alle partijen winnaar kunnen zijn. Vacatures zullen zeker en vast sneller ingevuld zijn. Uitbreiding naar andere diensten is in de toekomst mogelijk, maar wij willen Cleanpoint toch volledig gescheiden houden van eventuele andere diensten. Tevens komt er geen reclame op de site.”
Minister van Staat Herman De Croo heeft tijdens de voorstelling de oprichters van Cleanpoint gefeliciteerd met hun initiatief . Hij onderstreepte het belang van vernieuwingen in deze markt en hoe ondernemingszin het sociaal belang kan dienen.
Hij wees ook naar de wetsvoorstellen in de sector van de dienstencheques. Onder meer hoe men de aanbieding nog kan vergroten en het gamma van de toegelaten activiteiten nog kan uitbreiden.
Het is volgens De Croo een ideale manier om mensen aan het werk te zetten en te houden, vooral voor laaggeschoolden die anders moeilijk aan de bak komen is dit een oplossing.
Tevens trok hij een vergelijking tussen dienstencheques en maaltijdcheques, die door de werkgever verstrekt worden. Misschien ook een idee in de toekomst voor de dienstencheques.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief