RIS-DILBEEK solidair met slachtoffers van rampen in de voorbije maanden

C21

RIS-DILBEEK solidair met slachtoffers van rampen in de voorbije maanden

Editiepajot_dilbeek_fillipijnen_ramp_foto_jean-pierre_schoukens
Foto JPS
Editiepajot_dilbeek_fillipijnen_ramp_02_foto_jean-pierre_schoukens
Foto JPS
 

RIS - de Raad voor Internationale Samenwerking, adviesraad van de gemeente wat betreft ontwikkelingssamenwerking, voorziet jaarlijks een deel van het budget voor noodhulp. Dit bedrag wil de aandacht vestigen op de slachtoffers, die vaak vergeten worden als de sensatie van de ramp voorbij is. Vandaag helpen we twee regio's en hun bewoners.

Indonesië Op 30 september wordt het westen van het Indonesische eiland Sumatra zwaar getroffen door een eerste aardbeving met een kracht van 7.6 op de schaal van richter. De helft van de gebouwen van de havenstad Padang, een stad van ongeveer één miljoen inwoners, storten in. De hulpverlening kwam maar nog maar net op gang of de stad werd door een tweede, lichtere aardbeving getroffen.
 
Slachtoffers krijgen onderdak in tijdelijke opvangcentra. Door de slechte omstandigheden hebben vele mensen te kampen met koorts en buikloop. Caritas hulpverleners delen voedsel, zuiver water, dekens en kookgerief uit en verlenen medische hulp en beschutting aan de slachtoffers van de aardbevingen.
 
Filippijnen Op 9 oktober werden tientallen dorpen en steden van de Filippijnen, bedolven onder een verwoestende dikke modderstroom waarbij honderden mensen het leven lieten.
Deze modderlawines waren de laatste van een hele reeks problemen in de regio, die werden veroorzaakt door de aanhoudende regen en twee kort op elkaar volgende tyfonen. De medische teams van Artsen Zonder Grenzen gaan met mobiele klinieken langs in de dorpen en evacuatiecentra. Tot nog toe werden zo’n 1.294 consultaties in de regio uitgevoerd. “De mensen hebben heel wat tijd in het water doorgebracht. We behandelen dan ook voornamelijk infecties van de bovenste luchtwegen, gewone verkoudheden, uitslag en huid- en schimmelinfecties."
 
De Raad voor Internationale Samenwerking in Dilbeek maakt voor elk van deze rampen een bedrag van 650€ vrij en maakt deze over aan Caritas voor de werking in Indonesië en aan Artsen Zonder Grenzen voor de werking in de Filippijnen.
 
Voor meer informatie over de werking van de Raad voor Internationale Samenwerking kan u bellen naar 02-568.00.42 of surfen naar de website :
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief