DILBEEK - Foorreizigers in het diamant

C21

DILBEEK - Foorreizigers in het diamant

Editiepajot_dilbeek_diamant_grun_foto_jean-pierre_schoukens
De foorreizigersfamilie Grün vierde haar diamanten bruiloft op het gemeentehuis van Dilbeek. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_grun_viergelsacht_foto_jean-pierre_schoukens
De vier generaties bij de foorreizigersfamilie Grün. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

De vele keurige hoofddeksels op de viering van de diamanten bruiloft van Hendrik Grün en Jeanne Bogaert verraadden onmiddellijk dat het jubilerend echtpaar uit een foorreizigersfamilie stamt. Hendrik is zes jaar ouder dan zijn echtgenote, die hij nog heeft weten geboren te worden in een woonwagen.

Ze huwden op 19 november 1949 in Brussel. Ze brachten hun jeugd door op de vele kermissen in het Brusselse en wijde omgeving. Na hun huwelijk werden ze zelf foorreiziger en hebben altijd de kindermolen ‘’gedaan’’. Ze waren bij wijze van spreken altijd en nooit thuis.
Hendrik was en is een sportieve figuur. Vroeger fietste hij regelmatig, tot zelfs 75 km per dag. Ook in de boksring stond hij vaak. Hendrik blijft vandaag sporten al is het tegen een gezapiger tempo.
Hendrik en Jeanne hebben overigens hun handen vol met de opvoeding van hun kleinzoon, want hun zoon zet de zaak verder. Hendrik werd geboren in Vilvoorde op 19 maart 1924, Jeanne in Sint-Jans-Molenbeek op 22 augustus 1930. Het echtpaar woont in de Bodegemstraat in Dilbeek.
Vier generaties
Er zijn in de familie Grün overigens vier generaties in mannelijke lijn te vieren: overgrootvader Hendrik, grootvader Charles-Louis, vader Alain en zoon Ryan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief