DILBEEK - Dilbeek Atletiek Club op Vlaamse jeugddag

C21

DILBEEK - Dilbeek Atletiek Club op Vlaamse jeugddag

Dac1
 
Dac2
Dac4
 

Afgelopen zaterdag vond voor de negentiende keer op rij de jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga plaats. Ongeveer 1500 jongeren tussen 6 en 13 jaar van alle Vlaamse atletiekclubs namen een hele dag deel aan spelletjes en proeven die allemaal iets met atletiek te maken hadden. Dilbeek Atletiek Club (DAC) was het sterkst vertegenwoordigd van alle clubs met bijna 120 jongeren en 40 coaches en supporters.

Dat het een natte Paaszaterdag was, liet de DAC-jeugd niet aan hun hart komen. De weersomstandigheden hadden in ieder geval geen vat op de 19de jeugddag, georganiseerd door de Vlaamse Atletiekliga, daar het hele evenement plaatsvond in de Topsporthal van Vlaanderen gelegen in de Gentse Blaarmeersen.
 
De jeugd kreeg er een dagaanbod van atletiekspelvormen waarin ze zich konden meten tegen elkaar in groepjes van vier. Het dagaanbod bestond onder meer uit een hindernissenloop, kettingspringen, letterloop, speerwerpen, discusrollen, tweelingloop,… Daarnaast konden de jongeren ook nog deelnemen aan initiaties bumball, badminton, zitvoetbal en step-aerobics.
 
Deze jeugddag was een onvergetelijke afsluiter van het winterseizoen. Na de paasvakantie start het zomerseizoen met de schiftingen voor de Beker van Vlaanderen als openingswedstrijd. Maar eerst vertrekt de DAC-jeugd op atletiekstage naar Nieuwpoort om zich goed voor te bereiden op een succesvol zomerseizoen.
 
Meer info: www.dilbeekac.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2008
Bart Hoogwijs
Bart Hoogwijs
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief