DILBEEK - Twee nieuwe schepenen - wissels op de toekomst

C21

DILBEEK - Twee nieuwe schepenen - wissels op de toekomst

Editiepajot_dilbeek_nieuwelingen_01_foto_kos
Jef Vanderoost en Lies Vereecke. - Foto Kos
 
Editiepajot_dilbeek_nieuwelingen_foto_kos
Foto kos
 

Op de gemeenteraad van 15 december leggen twee raadsleden van de CD&V/N-VA/DNA!-fractie de eed af als nieuwe schepen: Jef Vanderoost en Lies Vereecke. Zij nemen de plaatsen in van Elke Zelderloo en Willy Segers. Samen met Rita Dedobbeleer en Georges Devliegher vormen zij een stevig vierspan in het college van burgemeester en schepenen.

Elke Zelderloo en Willy Segers blijven meedraaien Elke Zelderloo werd op 1 december bestendig afgevaardigde in de Provincie Vlaams-Brabant bevoegd voor cultuur, jeugd en Vlaamse zaken. Zij blijft gemeenteraadslid.
Willy Segers neemt (gedurende één jaar) ontslag als schepen om zich in te werken in zijn nieuwe functie als Vlaams Parlementslid. Begin 2011 keert hij terug in het college. Ook hij blijft raadslid en zal intussen ook, samen met de bevoegde schepen, de werkgroepen ‘Toerisme Dilbeek’ en ‘Vlaams Beleid’ verder uitbouwen.
 
Rita Dedobbeleer en Georges De Vliegher zorgen voor ervaring en continuïteit Rita Dedobbeleer blijft zich inzetten voor haar senioren, het huisvesting- en woonbeleid en het groen in onze gemeente. Om de bevoegdheidsverdeling homogener te maken, staat zij Sociale Zaken af aan Lies Vereecke.
Georges De Vliegher neemt het volgende jaar binnen het college de leiding van het kartel. Begin 2011 neemt hij zoals afgesproken ontslag als schepen en dan neemt Jef Vanderoost deze taak over. Het volgende jaar zal Georges met volle energie de nieuwe krachten ondersteunen met zijn gekende dossierkennis en werkkracht. De bevoegdheden onderwijs, afvalbeleid en arbeid & tewerkstelling blijven in zijn bekwame handen.
 
Vers, jong bloed
Door de wissels kunnen twee jonge krachten doorstoten naar het schepencollege.
 
Jef Vanderoost volgt Elke Zelderloo op. Zij was eerste schepen, bevoegd voor patrimonium, energie, landbouw, kmo en Europese zaken. Daarnaast neemt Jef in 2010 voor één jaar de bevoegdheden cultuur, toerisme en Vlaamse aangelegenheden over van Willy Segers. Door de combinatie van patrimonium en cultuur kan hij het volgende jaar werk maken van de hervorming van de gemeentelijke vzw’s.
 
Lies Vereecke komt vanaf januari in het college als opvolger van Willy Segers. Zij is voor de resterende drie jaar bevoegd voor jeugd, sociale zaken en nieuwe media. Ook internationale samenwerking, dat valt onder sociale zaken, neemt ze voor haar rekening.
 
In 2011 keert Willy Segers terug als schepen, en neemt dan zijn huidige bevoegdheden weer op, met uitzondering van jeugd. Hij neemt dan ook afvalbeleid (openbare reinheid) over van Georges De Vliegher, die op dat moment onderwijs en arbeid & tewerkstelling doorgeeft aan Jef Vanderoost.
 
Wissels op de toekomst
Met deze wissels is de CD&V/N-VA/DNA! klaar om -samen met de coalitiepartner- de tweede helft van de legislatuur werk te maken van de verdere uitvoering van het bestuursakkoord, met frisse kracht.
 
 
Jef Vanderoost (27) van CD&V, is Burgerlijk Ingenieur, verbonden aan de K.U.Leuven als universitair onderzoeker. Hij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 als nieuwkomer 1317 voorkeurstemmen waardoor hij rechtstreeks in de gemeenteraad verkozen was.
 “Ik vind het een hele eer om zo jong al een schepensjerp te mogen omgorden”, zegt Jef, “Het wordt een hele uitdaging en ik wil mij dan ook serieus op mijn nieuwe taak storten, door onder meer slechts halftijds te gaan werken aan de universiteit. ”
 
Lies Vereecke (35) van DNA! (Dilbeek Nu Anders!) is psychologe, werkzaam als verantwoordelijke van Groep Intro Vlaams Brabant, een centrum voor opleiding, vorming en sociale tewerkstelling van kansengroepen. Zij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 1244 voorkeurstemmen waardoor zij rechtstreeks in de gemeenteraad verkozen was.
“Ik heb heel veel goesting om tijd te steken in het opkrikken van de leefbaarheid, duurzaamheid en dynamiek van onze gemeente en ik wil vooral veel werk maken van het uittekenen van een visie voor een goed, eerlijk en open beleid voor alle Dilbekenaren.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2009
Editiepajot
kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief