DILBEEK loopt andermaal een blauwtje bij de aanstelling van een gemeentelijk vertegenwoordiger

C21

DILBEEK loopt andermaal een blauwtje bij de aanstelling van een gemeentelijk vertegenwoordiger

Editiepajot_dilbeek_nu_anders_jawel

De gemeenten uit het Pajottenland zullen zich verenigen in een convenant die het roerend erfgoed in onze streek moet beschermen en meer onder de aandacht brengen. Mede door de drijvende kracht van onze schepen voor cultuur Willy Segers, wordt Dilbeek de maatschappelijke zetel van dit samenwerkingsverband. 

Elke gemeente kan twee (onbezoldigde) leden afvaardigen: één lid van het schepencollege voor de Raad van Bestuur en een oppositielid in de algemene vergadering.
 
De meerderheid schoof als logische keuze Jef Vanderoost naar voren, de kersverse schepen voor cultuur.
 
Voor de algemene vergadering schoof elk van de drie oppositiepartijen een kandidaat naar voren: Karel De Ridder voor Groen!, Joris Pison voor Vlaams Belang en Guy Pardon voor de Union des Francophones.
 
Na de geheime stemming werd duidelijk dat Guy Pardon van UF ,- nochtans maar drie UF-leden aanwezig-, 12 stemmen achter zijn naam kreeg, tegen 10 voor Karel De Ridder (Groen!, eenmansfractie) en 9 voor Joris Pison (Vlaams Belang, vierkoppige fractie).
 
Het is duidelijk dat het gros van de VLD raadsleden hun steun uitsprak voor de Franstalige kandidaat.
 
De betrokken VLD-raadsleden vonden het blijkbaar niet belangrijk dat Union zich de vorige gemeenteraad verzette tegen de oprichting van deze convenant (ze verzetten zich nl. tegen alles dat gesteund wordt door de Vlaamse regering) en gaven met hun stem de anti-Vlaamse taalpartij nog een schouderklopje, nochtans goed wetend dat het hoofdpunt van het UF-programma bestaat in de aansluiting van Nederlandstalige gemeenten bij Brussel. 
 
Dit blauwtje komt twee maanden na de gemeenteraad van oktober, toen de VLD bij de aanstelling van de gemeentesecretaris een wisselmeerderheid vond met UF en Vlaams Belang. De CD&V/N-VA/DNA!-fractie, betreurt andermaal dat vriendjespolitiek het haalt, ten koste ditmaal van het Nederlandstalige imago en karakter van Dilbeek. 
 
Namens de CD&V/N-VA/DNA!-fractie,
Stijn Quaghebeur - Gemeenteraadslid
Willy Segers - Schepen voor Vlaamse Aangelegenheden en Vlaams Parlementslid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2009
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief