DILBEEK - Laatste huwelijksjubileum in sneeuwdecor

C21

DILBEEK - Laatste huwelijksjubileum in sneeuwdecor

Ediiepajot_dilbeek_goud_roggeman_foto_jean-pierre_schoukens
Het laatste huwelijksjubileum in Dilbeek in 2009: om meer dan één reden historisch. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

De viering van het gouden huwelijksjubileum van Frans “Pol” Roggeman en Maria Van der Voorde was om meer dan een reden historisch. Het was het laatste huwelijksjubileum dat nog individueel wordt gevierd. Vanaf volgend jaar viert het gemeentebestuur alle jubilarissen niet meer individueel maar in groep. 

Ten tweede was het het eerste huwelijksjubileum, voor zover de aanwezige schepenen en ereburgemeester zich konden herinneren, dat in een sneeuwdecor plaats had.

Officieel heet hij Frans Roggeman maar iedereen spreekt hem aan met zijn afgekorte tweede naam Pol naar Leopold. Pol huwde vijftig jaar geleden in Itterbeek zijn Maria, een viering die eveneens werd geleid door een Walravens (Theofiel). De huwelijksviering van afgelopen weekend werd geleid door schepen Carine Walravens.
 Het gouden echtpaar kreeg twee dochters Veronique en Isabelle, die ondertussen voor vijf kleinkinderen hebben gezorgd, onder wie vier jongens en één meisje.
Pol en Maria leerden elkaar heel vroeg kennen. Het was voor beiden het eerste lief. In het beroepsleven hielp Maria thuis mee breien en Pol was lang gevangenisbewaker maar werd nadien chauffeur op kabinet van minister De Donnéa. Pol werd geboren in Schepdaal op 24 juni 1934, Maria in Itterbeek op 6 november 1936.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief