HALLE - Fien Amys maakte beste tekening voor het bierviltje van carnaval

C21

HALLE - Fien Amys maakte beste tekening voor het bierviltje van carnaval

Editiepajot_halle_bierviltjes_foto_merckx
Fien Amys met haar winnende tekening. (Foto Merckx)
 

Jaarlijks organiseert de Halse preventiedienst en Halattraction  een tekenwedstrijd met als doel de jeugd bewust te maken voor de gevaren van alcoholmisbruik en drugs tijdens carnaval. Winnaar werd Fien Amys uit Kester en leerling van het M.S.G.O Koninklijk Atheneum.

De grote tekenwedstrijd met als hoofdprijs, de winnende tekening op 150.000 bierviltjes, kende alweer een enorm succes.
Het is een organisatie van de Halse preventiedienst, die bij het begin van het schooljaar, de leerlingen van de secundaire scholen oproept om deel te nemen. Niet minder dan 310 artiesten waagden hun kans.
Niet enkel de tekenwedstrijd telt, ook de gedachte erachter. Doel van deze wedstrijd is de jeugd bewust maken over de gevaren van alcoholmisbruik en drugs.
 
De vorige zeven edities hebben meer dan duidelijk bewezen dat het de moeite loont om deel te nemen aan deze wedstrijd.
De bierviltjes worden immers verspreidt over Groot-Halle en nog ver daarbuiten en dit niet alleen tijdens de carnavalsperiode. Vaak ziet men de viltjes nog lang daarna op cafétafels liggen zelfs als men tijdens de zomer op een terrasje zit. Een hele eer dus om met een eigen creatie zolang in de kijker te lopen.
 
Winnaar van de tekenwedstrijd werd Fien Amys uit Kester, 13 jaar en leerling van het M.S.G.O. Koninklijk Atheneum. Haar slogan was “op carnaval hebben we lol zonder drugs en alcohol”. De tekening stelt een dronken mannetje voor die tegen een paal leunt en er boven op een uurwerk die op 5 voor 12 staat. Het is dus dringend tijd dat die man naar huis gaat.
 
Op de tweede plaats eindigde Bianca Barbé, 14 jaar uit Oudenaken en leerling van het Heilig Hart & College. Haar slogan was “nog maar pas begonnen en nu al uitgezongen”.
 
De derde plaats was voor Lino Meert, 17 jaar uit Sint-Pieters-Leeuw en leerling van Don Bosco. Zijn slogan was “geef het goede voorbeeld, hou carnaval drugs- en alcohol vrij”.
 
De vierde plaats was voor Leen Tordeurs 14 jaar uit Halle en leerling van het Heilig Hart&College. Haar slogan was”met alcohol en drugs ga je de verkeerde kant op”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief