HALLE – Gehoord op het stadhuis

C21

HALLE – Gehoord op het stadhuis

Editiepajot_stadhuis_halle_foto_felix_merckx
Stadhuis Halle. - Foto Felix Merckx

-Kortingsbonnen gratis huisvuilzakken in aantocht
-Infoavond weg- en rioleringswerken in Rozen- en Begonialaan
-Halle op twee wielen
-Kampioenenvieringen
-Restauratie klokkentorenmuseum
-Schildersatelier van De Meiboom stelt tentoon

Kortingsbonnen gratis huisvuilzakken in aantocht
De verdeling van de kortingsbonnen voor gratis huisvuilzakken is gepland vanaf begin volgende week. De verdeling gebeurt per post. Ieder huisgezin krijgt een brief thuis toegestuurd met daarbij een aantal kortingsbonnen. Elke kortingsbon heeft een waarde van € 12, het aantal kortingsbonnen is gelijk aan het aantal gezinsleden.
 
Infoavond weg- en rioleringswerken in Rozen- en Begonialaan
Op dinsdag 9 februari 2010 is er een infoavond rond de weg- en rioleringswerken in de Rozenlaan en de Begonialaan. Studiebureau D+A Consult geeft toelichting bij de werken. Ook de aangestelde aannemer, Soga nv, en de dienst openbare werken zijn aanwezig om te antwoorden op vragen.
De infoavond gaat door om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis, Oudstrijdersplein 18.
 
Halle op twee wielen
Tijdens de tweede week van de paasvakantie, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april, gaat er opnieuw een wielerinitiatie door voor jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar, categorie aspiranten. De sportdienst organiseert die, evenals de voorbije vier jaar, in samenwerking met wielerclub Cureghem Sportief, de Vlaamse Wielerschool en het Don Bosco-instituut.
De initiatie is een combinatie van praktijk- en theorielessen in stuurvaardigheid, fietsen in groep, gebruik van remmen en versnellingen, nemen van bochten, wegcode, trainingsleer, gezonde voeding enzovoort. Bijzondere aandacht gaat naar een gezonde en zuivere sportbeoefening.
 
De bedoeling is om als wielergekke stad jongeren de kans te bieden daadwerkelijk van de wielersport te proeven. Dankzij de stages van de voorgaande jaren hebben reeds een twintigtal jongeren zich aangesloten bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond. Streekrenner Bert Roessems is peter van de stage.
 
Het Don Bosco-instituut stelt terug haar accommodatie ter beschikking en dient als thuisbasis. Wielerclub Cureghem Sportief zorgt voor de organisatie en de uitwerking van de stage. De begeleiding is in handen van gediplomeerde BLOSO-lesgevers van de Vlaamse Wielerschool, afdeling Vlaams-Brabant. Voor de tochten buiten de school krijgen ze assistentie van enkele ervaren leden van de wielerclub. Omwille van de veiligheid is er een maximum van een twintigtal renners per groep. De Wielerschool stelt een aantal koersfietsen ter beschikking voor deelnemers die geen geschikte fiets bezitten.
 
Donderdagnamiddag 15 april is er een mountainbiketocht op. De tocht wordt uitgestippeld en begeleid door de sportdienst en de mountainbikeclub van Breedhout. Ook daar zorgt de Wielerbond voor aangepaste fietsen.
 
Vrijdag 16 april rijden de renners in één of meerdere groepen (afhankelijk van het aantal deelnemers) naar de wielerbaan van Rebecq. Daar kunnen ze proeven van het baanwielrennen. Op woensdag 14 april is er een rustdag.
 
Kampioenenvieringen
De jaarlijkse kampioenenviering van het winterseizoen 2009-2010 gaat door op vrijdag 28 mei 2010 om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis.
Voor de twaalfde maal wordt de trofee van sportlaureaat en die van sportverdienste uitgereikt.
De tweede jaarlijkse kampioenenviering, die van het zomerseizoen 2010, gaat door op vrijdag 29 oktober 2010, ook om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis.
 
Restauratie klokkentorenmuseum
De restauratiewerken van het klokkentorenmuseum en de educatieve uurwerkkamer in de toren van de basiliek worden geïntegreerd in de algemene restauratie van de basiliek. De vzw Toerisme Halle voorziet dat de opdracht nog dit jaar wordt uitgevoerd.
Het torenuurwerk wordt dit jaar al ingeschakeld voor allerlei activiteiten. Zo is er het uitgebreid feestprogramma op 19 juni naar aanleiding van het jaar van de beiaard. Daaraan neemt ook Halle deel. Die dag zullen, precies om 14 uur, alle beiaarden van België, Nederland en Noord-Frankrijk hetzelfde muziekstuk spelen.
 
Verder zijn er nog de opendeurdagen van de basiliek in mei en juni. Bezoekers kunnen dan zien hoe het uurwerk functioneert, hoe het juiste uur wordt aangegeven en op het juiste ogenblik de nodige klokslagen en beiaardwijsjes luiden.
 
Schildersatelier van De Meiboom stelt tentoon
Van 29 januari tot en met 13 februari 2010 stelt de stedelijke academie voor beeldende kunsten De Meiboom werken tentoon uit haar schildersatelier.
De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de academie: elke avond van 18.15 tot 21.30 uur – dinsdag-, woensdag- en
donderdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur – zaterdag doorlopend van 10 tot 17 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief