HALLE - BS Zilverberk steunt Haïti

C21

HALLE - BS Zilverberk steunt Haïti

Haiti_lavi_12_12

Zilverberk in Halle wil ook zijn steentje bijdragen om de ramp in Haïti te steunen. In de klas werd Haïti een veel voorkomend gespreksonderwerp. Hoe meer nieuws hen bereikte, hoe groter de roep van leerlingen en leerkrachten werd om ook een steentje bij te dragen. Zo ontstond de idee om met BS Zilverberk geld in te zamelen en de actie Haïti Lavi 12-12 te steunen.

Er werd een ideeënbus gemaakt waarin alle leerlingen hun voorstel voor een geldinzamelactie konden deponeren. Hieruit selecteerde een groep van leerkrachten en leerlingen de meest haalbare ideeën. Er werd uiteindelijk beslist om twee acties uit te werken, één voor de kleuterschool en één voor de lagere school.
 
De kleuters houden een 10-uurtjes actie.
Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari zullen de kleuters zo veel mogelijk geld proberen in te zamelen door hun 10-uurtje thuis te laten. In deze week kunnen zij ervoor kiezen om een 10-uurtje op school te kopen.
Er is keuze uit: een potje Petit Gervais, een potje vanillepudding en /of een drankje (melk, chocolademelk, appel- of sinaasappelsap).
 
De leerlingen van de lagere school stappen voor Haïti.
Op donderdag 4 februari stappen alle kinderen van de lagere school voor Haïti.
De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar maken een wandeling van 3 km. De leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar wandelen 7 km.
 
De bedoeling van deze actie is dat elke leerling zich per km laat sponsoren door zo veel mogelijk personen. Hiervoor krijgt het kind een sponsorformulier om geld in te zamelen. Enkel dit formulier mag gebruikt worden. Extra formulieren kunnen steeds op school verkregen worden.
 
De opbrengst van beide acties gaat integraal naar Haïti Lavi 12-12.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief