Hij is er: De achtste Halse carnaval-cd van BDY

C21

Hij is er: De achtste Halse carnaval-cd van BDY

Editiepajot_halle_carnacalcd_foto_felix_merckx
Yves en Bertrand en hun carnaval-cd. (Foto Merckx)
 

Al 8 jaar lang maken Bertrand Demiddeleer en Yves Debast met allerlei carnavalgroepen ieder jaar opnieuw en carnaval-cd voor Halle. Ook dit jaar leveren ze weer een pareltje af met niet minder dan 17 nummers. 

Er staan een aantal ouwe getrouwen terug zoals Ronny De Facteur, De Maskottes, de Prinsessisters en Plas Partout. Maar ook een paar nieuwelingen waagden zich aan het avontuur.
Zo staan er dit jaar ook de Miniatuurkes, Jean Deras, De Belleman en Mimi en Titi op. Deze laatsten wonnen meteen de Gouden Micro, de prijs voor het beste Halse carnavalslied. 
 
Ook Bertrand en Yves vielen laatst in de prijzen want ze kregen voor al het werk dat ze in deze producties steken de Gouden Mastel, voor carnavalverdiensten. Dit jaar staat er ook een lied op ter ere van het 30-jarig bestaan van Radio Victoria en het 11-jarig bestaan van Carnavalitis. Het lijflied van de Prinsessenorde werd heropgepakt door prinses Saskia II en verder staan er liedjes op met de meest gekke teksten. Allemaal in het Hals dialect.
 
“Na die prijs kunnen we natuurlijk niet meer stoppen met onze cd’s, en we stoppen niet voor we er 11 hebben laten bijeenzingen. Nochtans is dat idee de voorbije jaren toch al eens opgekomen bij ons.” Zegt Yves.
Bertrand beaamt dat maar garandeert dat stoppen er nu helemaal niet meer inzit. 
 
“Het is nochtans niet altijd even eenvoudig om ieder jaar tot een goed product te komen. Niet iedereen kan even goed zingen en toch komen we steeds weer tot dit resultaat. Er mogen veel carnaval-cd’s naast deze productie gelegd worden. Weinigen kunnen tippen aan de kwaliteit die in Halle gebracht wordt”, zeggen beiden in koor.
 
De cd is te koop bij Eddy’s Records en verscheidene ambicafees voor €15.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief