HALLE - BuSO Don Bosco hield feest

C21

HALLE - BuSO Don Bosco hield feest

Editiepajot_halle_don_bosco_1_gr_foto_walravens
Foto Wim Walravens
 
Editiepajot_halle_don_bosco_2_gr_foto_walravens
Foto Wim Walravens

In het Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO) van Don Bosco Halle stonden heel wat activiteiten op het programma in het kader van het Feest van Don Bosco. Het eerste tot het laatste jaar werkte in de namiddag per jaar rond één van de thema’s van de kaart van het opvoedingsproject.

De eerstejaars kregen estafette-opdrachten die kaderden in het thema ‘speelplaats’ rond de figuur Don Bosco. De tweedejaars werkten in groepjes aan de hand van 5 woorden over Don Bosco rond de ‘eigen plaats’. Ze deden dit met een heus opdrachtenspel (affiches maken, koken, enz.). De leerlingen van het derde jaar hadden ‘de leerplaats’ als onderdeel en kregen vooral huishoudelijke en technische opdrachten zoals het maken van een portret van Don Bosco met handverf. De vierdejaars kregen ‘de zinplaats’ waarbij verbondenheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Zo moesten ze gezamenlijk geblinddoekt een parkoers afleggen of met de voeten aan elkaar vastgebonden een traject afleggen. Voor de vijfdejaars was er ‘het plein van ontmoeting’ met het bekijken van de monoloog over Don Bosco en de Don Bosco kwis. ABO had het onderdeel ‘ankerplaats’ en speelde het Don Boscospel in 3D.
 
Haïti
 
De dag werd afgesloten met een slotmoment over de tragische gebeurtenissen in Haïti. Er was een projectie over Haïti en het nummer van Natalia en Gabriel Rios ‘Halleluja’ werd gespeeld.
“De opbrengsten van onze vastenacties zijn grotendeels bestemd voor de hulp in Haïti. Er werden al verschillende acties gehouden en er staan nog heel wat acties op het programma”, vertelt directeur. De Don Bosco beroepsschool in Port-au-Prince werd door de beving met de grond gelijk gemaakt. 250 leerlingen en hun leerkrachten werden onder het puin bedolven. Veel andere leerlingen van de salesianen zijn omgekomen door de instorting van hun huizen. Onze gedachten gaan vooral naar onze collega’s van Port-au-Prince”, aldus directeur Hugo D’hoker.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2010
Wim Walravens
Wim Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief