Nieuwe stap tot realisatie “HALLE Nederhem de nieuwe stadspoort”

C21

Nieuwe stap tot realisatie “HALLE Nederhem de nieuwe stadspoort”

Editiepajot_halle_nederhem_foto02
Zo ziet Nederhem er binnen enkele jaren uit. (Foto's stad Halle)
 
Editiepajot_halle_nederhem
 

Het stadsbestuur van Halle werkt sinds 2004 aan het stadsvernieuwingsproject Nederhem. Een nieuwe en definitieve stap tot realisatie is gezet door het ondertekenen op 2 februari 2010 van de akte van grondaankoop tussen het Fonds van Spoorweginfrastructuur (FSI) en Haviland intercommunale enerzijds en anderzijds tussen Haviland intercommunale en de stad Halle anderzijds.

Het project bestaat uit de realisatie van een 400-tal wooneenheden (woningen en appartementen), een zone voor kleine en middelgrote ondernemingen en een zone voor openbare gebouwen waar als eerste de bouw van het zwembad zal gerealiseerd worden. Naast de aanleg van een openbaar plein en een belangrijke openbare groene zone, worden ook grote parkings -waaronder één gebonden aan de stationsomgeving- en nieuwe wegen voorzien.
 
De Vlaamse Gemeenschap ondersteunt het volledige project met een subsidie van 2 miljoen euro voor de investeringen van de stad.
Een nieuwe en definitieve stap tot realisatie is gezet door het ondertekenen op 2 februari 2010 van de akte van grondaankoop tussen het Fonds van Spoorweginfrastructuur (FSI) en Haviland intercommunale enerzijds en anderzijds tussen Haviland intercommunale en de stad Halle anderzijds.
 
Daarnaast werd de geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de stad Halle, Haviland intercommunale en Van Roey Project, bouwpromotor van de volledige woonzone.
 
Op de Gemeenteraad van 27 oktober 2009 werd de selectieprocedure voor de realisatie van het zwembadproject goedgekeurd. De stad selecteert momenteel een aantal kandidaten die een voorstel kunnen doen voor de realisatie van het totaalproject.
Gelijktijdig met de procedure voor de realisatie van het zwembad, die de stad organiseert in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, loopt bij Van Roey Project het uitwerken van de eerste fase van het bouwdossier voor een zestigtal wooneenheden. Het zeer omvangrijk dossier behelst zowel het ontwerp van infrastructuur en de samenstelling van het dossier voor de nutsleidingen en het architectuurontwerp van de wooneenheden, als het technisch bestek van de wooneenheden. Dit alles moet omgezet worden in stedenbouwkundige vergunningen waarna de infrastructuur eerst zal aangelegd worden – in de loop van 2011 - daarna gevolgd door de woningen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2010
Felix Merckx
Stad Halle
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief