HALLE - "Princh of giene princh", ook hij moet werken aan de "char"

C21

HALLE - "Princh of giene princh", ook hij moet werken aan de "char"

Editiepajot_halle_postichkes_1_foto_merckx
Foto's Merckx
 
Editiepajot_halle_postichkes_2_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_postichkes_3_foto_merckx
 

Ivo Heindrickx en Kristel Derdelinckx is het nieuwe prinsenpaar. Kristel en Ivo zitten al 24 jaar bij HKV de Postichkes en zijn meteen de eerste prins en prinses van de groep. Kristel Derdelinckx is 40 jaar en is directrice van een school, Ivo Hendrickx is 44 jaar en arbeider. Ivo wordt de 53ste prins, Kristel de 32ste prinses van Halle. Prins of giene prins, ook Ivo en Kristel moeten hun handen uit de mouwen steken om alles klaar te krijgen tegen 14 maart.

Ivo beseft nog niet al te goed of hij nu wel de prins is.
“Het duurt toch wel een paar dagen voor men het goed beseft. In 2000 was ik al eens kandidaat, maar toen was het ‘voor de hoop te vullen’ zoals men in Halle zegt, maar nu zijn wij er werkelijk voor gegaan”, zegt Ivo ons.
Het nieuwe prinsenpaar heeft twee kinderen, Toby die in de derde kleuterklas zit en Bavo die in het tweede middelbaar zit. Deze laatste was in 2007 mini-prins.
Beide kinderen werden van dichtbij bij de verkiezingen betrokken. Het was dan ook geen toeval dat kleine Toby vader en moeder in de armen kwam gevlogen toen het verdict was gevallen.
 
Het feestje zaterdagnacht heeft tot in de vroege uurtjes geduurd.
Ivo: “Wij hebben veel toffe reacties gekregen, en de andere kandidaten waren heel sportief”.
 
KLEINERE CHAR
De voorbereiding voor de verkiezingen heeft veel werk gekost en nu zij het prinsenpaar is het de gewoonte dat zij de andere groepen in hun hangar gaan bezoeken.
 
“Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik niet veel kan komen werken in onze hangar. Wanneer ik tijd heb, ben ik er toch”, zegt Ivo.
 
De Postichkes zelf bestaan 28 jaar en tellen zo een 30 leden. Vroeger durfden ze ook een heel grote “char” maken, maar daar zijn zij bewust van af gestapt.
 
“De meeste van de leden hebben een gezin en kunnen het niet meer opbrengen om dagelijks tijdens de kille wintermaanden aan de ‘char’ te komen werken vanaf september”, zeggen ze bij de Postichkes.
Het wordt een trekker met één aanhangwagen. Alles is al klaar in polyester, maar eigenlijk weten zij nog niet wat hun thema gaat zijn.
Alvorens de eindspurt voor carnaval in te zetten, vertrekt de groep volgende week ook nog op ‘retraite’
 
Wat er dan wel op de char gaat staan?
 
Ivo: “We denken aan een thema als ‘rollebollen’, maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat er veel zeeballen, zeehonden en ballenmannen zullen opstaan”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief