Trofee voor winnaar HALLE-INGOOIGEM staat al klaar

C21

Trofee voor winnaar HALLE-INGOOIGEM staat al klaar

Editiepqjo_hqlle_ingooige__foto_sluys
Foto's Marc Sluys
 
Editiepajot_halle_ingooigem_1_kl_foto_sluys
Editiepajot_halle_ingooigem_2_kl_foto_sluys
Editiepajot_halle_ingooigem_2_gr_foto_sluys
 

Een Halse delegatie was uitgenodigd op de late nieuwjaarsreceptie van Yvegem Sportief in Ingooigem (Anzegem).
De plaatselijke wielerclub Yvegem Sportief en de gemeente Anzegem organiseert in samenwerking met Buizingen Sportief en de stad Halle de wielerkoers Halle – Ingooigem van de Europese continentale tour klasse 1.1 die dit jaar wordt gereden op woensdag 23 juni.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ondermeer ook de trofee voorgesteld die de winnaar in ontvangst zal mogen nemen.

In zijn openingstoespraak bevestigde algemeen voorzitter Marc Steeland van Yvegem Sportief de integrale TV uitzending op Exqui-TV van de wedstrijd.
Marc Steeland: “De uitzending op TV is terug een serieuze stap vooruit voor de uitstraling van onze koers. Wij rekenen echter hiervoor op steun van Halle, onze eigen gemeente Anzegem en sponsors”.
 
TROFEE
Kunstenaar Jozef Pannecouce zorgt voor de derde maal voor de trofee die de winnaar krijgt. Het is een beeld in keramiek op een granieten sokkel. Het stelt een renner in volle inspanning voor die zich een weg baant door modder en slijk.
 
Jozef Pannencouce is tien jaar met kunst bezig en werd drie jaar geleden gevraagd om een trofee te maken. Men wil immers dat Halle – Ingooigem jaarlijks een trofee kan uitreiken zoals in andere grote wedstrijden. De eerste trofee ging naar Gert Steegmans en verleden jaar was het Jurgen Van de Walle die met de trofee mocht naar huis trekken.
 
Jozef Pannecouce is momenteel bezig met het maken van een granieten beeld dat langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen zou komen. Meer kon of mocht hij hierover niet vertellen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2010
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief