HALLE - Beeldend talent in de kijker

C21

HALLE - Beeldend talent in de kijker

E_flyer_vers_geperst

Van 10 tot 18 mei brengt Halle beeldend talent in de kijker in de Oude Post. Voor deze tentoonstelling ‘jong talent’ gingen ze op zoek naar jonge, beeldende kunstenaars uit de regio. Ze selecteerden een achttal jonge kunstenaars om hun werk tentoon te stellen in het kader van het festival ‘Vers geperst’. Het zijn acht jonge mensen die werken met erg verschillende media. Samen vormen ze een boeiende tentoonstelling!

Zo is er het knap videowerk van Nick Dufour rond het thema ‘ Garden Plafond ‘. Daarnaast schildert hij en doet hij aan beeldhouwen. Bieke Denayer maakt knettergekke en vivante meubelontwerpen die tot ieders verbeelding spreken. Tom Verbruggen toont illustraties en modeltekeningen. Riet Weemaels stelt een reeks affiches tentoon. Sofie Sothenay Ek maakt sterk intuïtief abstract werk op grote rollen met een erg vitale uitstraling in kleurgebruik. Dit combineert ze met grafische werken die eerder surrealistisch aandoen. Karolien Springael wil mensen aantrekken ,vastnemen en voelen via een uitgebreid experiment/onderzoek naar de uitwerking van een idee en via kleur, ze toont kleurexperimenten en toegepast grafisch werk. Michael Peetermans toont expressief materiewerk op papier. Lotte Beckwé toont knappe figuratieve schilderijen
 
De meeste kandidaten volgden deeltijds kunstonderwijs, een kunsthumaniora of een hoger onderwijs voor Beeldende Kunst maar allen zijn ze autonoom op zoek naar het uiten van hun identiteit.
 
Naast de tentoonstelling wordt er op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei nog voor animatie gezorgd.
 
Vrijdag staat in het teken van Stix on stage. Begin 2006 opende de Halse jeugddienst en cc ’t Vondel het repetitielokaal ‘Stix’. Meer dan een jaar later geven ze de groepen die er repeteren de kans het podium van ’t Vondel te betreden. Zet je schrap voor de vlammende gitaren van Tightrope, Zero Grace, Dead Hours, Steengruis en feest mee op de skamuziek van het Shaman Festival.
Na Stix on Stage is het de beurt aan The Van Jets! Deze jonge rockgoden uit Oostende trakteren op scherpe gitaren, strakke drums en hitsige zanglijnen! Sinds hun debuutplaat uit 2006 gaat het deze jongens voor de wind. Nummers als ‘Our Love=strong’ en ‘What’s going on’ zijn gewoon onweerstaanbaar!
Na The van Jets is er nog Peter Van De Veire & DJ Gerrit K.
 
Zaterdag waant men zich in de straten van Buenos Aires in de oude post! Men start met een initiatie tango. Nadien kan men genieten (en uiteraard de danspassen uitproberen) tijdens het optreden van Cebra Manchada.
 
Cebra Manchada is een uitzonderlijk ensemble dat zich heeft toegelegd op Argentijnse tangomuziek. De melancholie, maar ook de onbezonnen vrolijkheid die uit de verschillende tango’s spreekt, is hun bron van inspiratie. Geen ‘orquesta típica’ maar wel een bandoneon, een piano, een fluit, een viool, een contrabas en een prachtige stem die de tango tot leven wekken. Een avond met veel sfeer, lekker cocktails en zwoele, meeslepende muziek!
 
De tentoonstelling in de Oude Post is open op zaterdag van 10 tot 17 uur, zondag van 14 tot 17 uur en maandag van 14 tot 17 uur
Groepen en scholen op aanvraag
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief