HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle

C21

HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle

1
Pieter Desmet. - Foto Johanna Meesschaert

Verslag over Saint-Gertrude Jogging van Nijvel.

Verleden zaterdag 14 februari trokken verschillende leden van de OEH-  Fun Runners naar Nijvel om er deel te nemen aan de Saint-Gertrude Jogging.  Niet minder dan 924 joggers kwamen er aan de start, om een afstand af te leggen van 10,530km over een golvend parcours.

A.Lauwers werd de grote overwinnaar in een tijd van 35min51.  Onze 1ste OEH-atlete Martine Vanderval kwam als 324ste over de eindstreep en liet een knappe tijd van 49min46 optekenen. 
Victor Vanbellinghen kwam als 336ste over de finish in 50min03 ; Eric De Logi, ex start to runner, haalde de eindstreep als 623ste in 57”43.
Nathalie Leroy en Marc Middag bleven in mekaars buurt , zij eindigden op een 669 en 670ste pl , zij lieten 59min19 en 59min25 optekenen als eindtijd.

Coach Patrich De Jonghe nam de jongste atlete van de groep, Joyce Amijs op sleeptouw en samen bereikten ze de finish als 681 & 682, nog net binnen  het uur. Verder in de uitslag vinden we nog een OEH-duo, nl Marie- Laurence Ros en Anja Dejonghe en behaalden samen de eindstreep op een 865&866 in 70min42.

Jeugd van OEH :

Zondag ging te Betekom op de Tumkens, de laatste cross in de provincie Vlaams-Brabant door.  Onze enige OEH-atleet Degréve Rowan, kwam aan de start bij de benjamins jongens, en liep een prachtige wedstrijd, wat resulteerde in een knappe 2de plaats.

Alle categorieën in CC in Dour :

In Dour in de provincie Henegouwen, vond de voorlaatste manche van de Cross-Cup plaats.

Melissa Van Den Driessche was er onze enige vrouwelijke vertegenwoordigster. Zij moest het opnemen tegen Veerle Dejaeghere, Selien De Schrijder en Sigrid Van Bempt en nog enkele andere topatletes. Veerle nam al vroeg in de wedstrijd het iniatief en voerde de forsing door, waardoor zij vlotjes op een 5de en laatste overwinning in de Cross-Cup op haar naam wist te schrijven.  Melissa behaalde op het zware drassige en golvend parcours , met hier een daar een stevige klim erin, een mooie eervolle 10de plaats.

Bij de juniors heren, ging de overwinning vlotjes naar Jeroen D’Hoedt, die u zeker eindoverwinnaar wordt in de Cross-Cup manche.  
In de Korte Cross, behaalde Tim Luyckx een mooie 9de plaats.

In de Lange Cross voor seniors heren, keken we uit naar Pieter Desmet en Marc Vanderstraeten.  Pieter liep mee in een kopgroepje met Kirui en Tasama, maar toen Kirui het hazepad koos, liet ik hem gaan, hopend dat Tasama het gaatje wel zou dichtlopen.  Pieter voerde gans de wedstrijd de forcing tot in de laatste ronde Tasama er als een speer vandoor ging.  Pieter eindigde op een 3de plaats, en mag tevreden terugblikken op het Cross-Cup gebeuren, de overwinning is eveneens voor hem binnen.

Op het Bk in Oostende wordt het uitkijken naar de prestatie van Willem Van Hoof van Roba, want deze laatste liep op de KBC-indoor een sterke wedstrijd.

Vandaag 22.02.2009 vinden te Gent in de Topsporthal , de Belgische Indoorkampioenschappen plaats voor alle catergorieën.

Wij kijken alvast uit naar de prestaties van Lindsay De Grande op de 800m en van Annelies Peetroons in het kogelstoten.

En tot slot, master Renata Sterken, trok naar  het Limburgse St-Truiden, om er deel te nemen aan de 54ste Parkloop een organisatie van TACT. Zij eindigde er bij de masters dames op een knappe 6de plaats..

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2009
Johanna Meesschaert
Johanna Meesschaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief