HALLE - Omleidingen Arkenvest

HALLE - Omleidingen Arkenvest

Werken_arkenvest__c__geert_vanhassel__12_
De Arkenvest zal hinder ondervinden van de geplande appartementsbouw
 
Werken_arkenvest__c__geert_vanhassel__4_
 

De Arkenvest wordt meerdere malen afgesloten tijdens bouwwerken, maar nooit tijdens ochtend- of avondspits. Vrijdag 27 september gebeurt dat voor het eerst. Daarna  is het sporadisch..

Om de bouwprojecten langs de Arkenvest te realiseren, zal de aannemer de straat meerdere malen noodgedwongen moeten afsluiten voor het autoverkeer. Maar Halle koppelt wel enkele strenge voorwaarden aan deze vergunning. Zo is het voor de stad uitgesloten dat dit gebeurt tijdens de ochtend– of avondspits. Ook op woensdag en de marktdagen moet het verkeer ten allen tijde gebruik kunnen maken van de Arkenvest.

 Momenteel worden er langs de Arkenvest verschillende nieuwe bouwprojecten gerealiseerd. Op die manier wordt deze verloederde site vlakbij het handelscentrum nieuw leven ingeblazen. Ondanks het werfverkeer ondervindt het doorgaand autoverkeer nauwelijks of geen hinder van deze werken. Voor de kwetsbare weggebruikers werd er bovendien een nieuwe fietsverbinding gerealiseerd langs het Elisabethpark (achter de bib).

 Enkel wanneer er beton gestort wordt, zal de Arkenvest afgesloten worden voor alle verkeer. Door het niveauverschil met de straat moeten er op de Arkenvest immers  betonpompen geplaatst worden die de vloeibare massa op een veilige manier. De Arkenvest moet ten allen tijde openblijven tijdens de ochtend- en avondspits. Enkel tussen 9u en 15u mag de Arkenvest afgesloten worden voor het verkeer.  Ook op marktdagen (donderdag en zaterdag) moet het verkeer gebruik kunnen maken van de Arkenvest en kan er geen beton gestort worden. Hetzelfde verbod geldt ook op woensdag omdat de scholieren ’s middags vrij hebben. Daardoor is er op woensdagmiddag meer autoverkeer dan op andere dagen.

 Op vrijdag 27 september zal de Arkenvest een eerste maal afgesloten worden. Vermoed wordt dat dit de volgende maanden nog zo’n 20 keer zal herhaald worden. Wanneer precies is moeilijk te voorspellen, het betonstorten is immers onderhevig aan de weersomstandigheden en de planning van de bouwwerken. Maar uiteraard zullen we jullie op de hoogte brengen via de stadsapp en via https://www.halle.be/wegenwerken.

Welke omleiding isgepland?

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen via het Elisabethpark voorbij de werfzone geraken. Voor fietsers is er een gloednieuwe fietsverbinding langsheen de bibliotheek, het Elisabethpark en de Groebegrachtstraat (parking Dreamland).

 Openbaar vervoer

De bussen van De Lijn rijden om via de Suikerkaai. De Suikerkaai wordt dus voor het openbaar vervoer tijdelijk een tweerichtingsstraat. Voor het autoverkeer geldt deze tweerichtingsbeweging niet en blijft alles bij het oude.

De bushaltes op de Bergensesteenweg (tussen Concordia en het Bevrijdingsplein) en de Arkenvest  worden tijdens de werken niet bediend. Wel komen er extra bushaltes op de Suikerkaai ter hoogte van de Bospoortbrug en het begin van de René Deboecklaan.

 Lokaal verkeer

Het plaatselijk autoverkeer dat naar het centrum wil, kan het best gebruik maken van de Parklaan (opgelet: fietsstraat) en zijn wagen achterlaten op de parkings aan de Leide (gratis), sportcomplex De Bres (gratis) of het J. Possozplein. Alle belangrijke hotspots in het centrum bevinden zich op wandelafstand van deze parkings.

 De handelaars en bewoners van de Arkenvest blijven bereikbaar via de Bergensesteenweg. Dus tijdens de werken is er tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk in de Arkenvest tussen de Bergensesteenweg en de werfzone.

Doorgaand autoverkeer

Het doorgaand autoverkeer dat richting Lembeek of Sint-Pieters-Leeuw wil, wordt omgeleid via de Parklaan – Leide – Slingerweg – Willamekaai – Fons Vandemaelestraat – Scheepswerfkaai – R. Lariellestraat (recyclagepark) en kan vervolgens via de Brusselsesteenweg en de A. Demaeghtlaan zijn route verder zetten. 

 Om te voorkomen dat het doorgaand verkeer onnodig in het centrum belandt, zullen we met infoborden autobestuurders al op enige afstand informeren. Zo kunnen ze tijdig een alternatieve route kiezen.

Wil je vooraf geïnformeerd worden?

Download de stadsapp en blijf op de hoogte van alle wegenwerken in de stad. Regelmatig ontvang je een pushbericht met de meest actuele hinder. Dit overzicht vind je ook op halle.be/wegenwerken.be

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief