170 JAAR JAARMARKT IN LEMBEEK

170 JAAR JAARMARKT IN LEMBEEK

Jaarmarkt_lembeek
 

Dit jaar viert de Lembeekse jaarmarkt zijn 170ste  verjaardag en dat wordt gevierd! Het derde weekend van oktober geven we steevast afspraak in Lembeek. Op zondag 20 oktober gaat er de traditionele jaarmarkt door.

In het kasteelpark gaan dit jaar traditioneel opnieuw de prijskampen voor vee en neerhofdieren door. In het prachtige kader van het park, in de ze natuurlijke, rustige omgeving, is het een lust om een kijkje te komen nemen. Ongetwijfeld ontmoet je er kennissen of vrienden om een gezellig praatje mee te slaan. In de straten van de dorpskern gaat de feestmarkt door.

De Feestmarkt is de verkoopplaats voor professionele marktkramers, lokale handel en lokale verenigingen.Vanaf 9 uur start de verkoop die loopt tot in de namiddag. Tot 15u of iets later, afhankelijk van het weer kan je op de markt een koopje doen. Tot 5 jaar terug werd enkel de Stationstraat ingenomen, ondertussen staan er ook handelaars in de Stokerijstraat, in de De Lannoystraat en op de 2 pleinen tussen de kermiskramen.

Voornamelijk verkopen professionelen o.a. textiel : mutsen, kousen, sportkledij, lederwaren, bedlinnen en tafelnappen. Met confiserie is er een groot aanbod snoep, rochers, mattentaarten, enz. Aan de eetkramen verkopen ze hamburgers, hotdogs en wafels maar er is ook plaats voor Thais, Jamaicaans, Spaans, Italiaans en Grieks.

Ook lokale Lembeekse handelaars verkopen hun waar of maken reclame voor hun zaak. Tegen een prijsje kunnen kinderen zich laten grimeren.  Nieuwe trekpleisters zijn o.a. de verkoop van koffie in al zijn varianten, ham-burger en streekproducten, confituur en fruitsappen. Ook onze Lembeekse verenigingen , van jeugdtoneel tot Brass Friends, van voetbalploeg tot dartsclub en de Chirojongens en –meisjes zijn van de partij op de feestmarkt.

Breng zeker ook een bezoek aan de gezellige kermis. De traditionele kermisattracties maken van het geheel een mooi feest. Bovenop dit alles, wordt heel het gebeuren overgoten met een muzikale saus. Niemand minder dan Yves Segers komt naar de dorpskern om voor de nodige ambiance te zorgen. Van ‘Café De Zwaan’ tot ‘waar zijn die handjes’ zijn stuk voor stuk meezingers waar iedereen blij en gelukkig van wordt.Daarnaast wordt de feestmarkt opgeluisterd door een top dweilorkest.

De DeciBells uit Lembeek, een dweilorkest dat pas in mei is opgestart, bestaat uit jonge muzikanten tussen 14 en 24 jaar oud. De meesten hebben een link met de Sint-Veroonmars in Lembeek, een écht streekproduct dus. Zij wonnen onlangs op het dweilkampioenschap in Halle de ‘ambianceklasse’, de categorie waarbij vooral de interactie met het publiek primeert.

170 jaar na de geboorte van de Lembeekse jaarmarkt, vieren we samen een mooie verjaardag die zeker niet ongemerkt voorbijgaat. Uiteraard is een lange weg afgelegd vooraleer we dit feest kunnen vieren. Lembeek leeft! de huidige organisator van de jaarmarkt, wil dan ook al zijn voorgangers, het stadsbestuur, de stadsdiensten, hulpdiensten, alle vrijwilligers en medewerkers danken voor de samenwerking door de jaren heen.

Noteer alvast zondag 20 oktober met stip in de agenda en breng zeker een bezoek aan de jaarmarkt in Lembeek!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief