Mobiele waterschotten tegen wateroverlast in winkelstraten in HALLE

C21

Mobiele waterschotten tegen wateroverlast in winkelstraten in HALLE

Ed_pajot_halle_overstromingen_6_foto_merckx
 

-De stad Halle geeft groen licht voor de aankoop van mobiele waterschotten die de winkeliers in de buurt van het kruispunt van de Maandagmarkt en de Basiliekstraat beter moeten beschermen tegen wateroverlast. Bij uitzonderlijke regenval is dit een zeer kritieke locatie.

Vorig jaar kregen enkele handelaars op de hoek van de Basiliekstraat en de Maandagmarkt opnieuw water binnen na een hevige regenbui. Nochtans werd de voorbije jaren de riolering in de Basiliekstraat volledig vernieuwd en werden er extra bufferbekkens geplaatst onder het J. Possozplein. Maar het kruispunt van de twee winkelstraten blijft een kritiek punt omdat het bijzonder laag ligt en de riolering er ook al het water moet slikken van de hoger gelegen stadsdelen langs de Ninoofsesteenweg en de Lenniksesteenweg. Op termijn zal er werk worden gemaakt van een bijkomende buffercapaciteit hogerop, zodat er minder water van de hoger gelegen wijken naar het centrum stroomt. Maar dit vraagt studiewerk en ook aardig wat infrastructuurwerken. In afwachting daarvan heeft de stad nu mobiele dijken aangekocht die de handelaars op de kritieke locaties zullen beschermen tegen wateroverlast. 

De marktverkenning heeft de nodige tijd gevraagd. Maar we wilden er zeker van zijn dat de waterschotten waarin we investeren ook een optimale bescherming garanderen voor onze handelaars. De waterschotten die we aankopen zijn bovendien in 30 seconden gemonteerd. Een snelle opbouw is immers uiterst belangrijk als het water zich een weg zoekt. De waterschotten zijn ook helemaal aangepast aan de structuur van de deuringangen of kritieke punten waarlangs het water binnenstroomt bij overlast. Ze worden als het ware op maat gemaakt en zijn daardoor ook een pak efficiënter. De voorbereidende werken hiervoor zullen echter zo’n 10 weken in beslag nemen.  Voor de aankoop van deze mobiele dijken investeerde de stad zo’n 18.875 euro (inclusief BTW).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 mrt 2023
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief