Info HALLE ondergaat metamorfose. Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad!

C21

Info HALLE ondergaat metamorfose. Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad!

Mockup_nieuwe_layout_stadsmagazine_info_halle__3_
 

Het stadsmagazine Info Halle ondergaat een grondige gedaanteverwisseling. Wat in 1989 startte als een puur informatieblad, is intussen uitgegroeid tot een volwaardig stadsmagazine. Het tijdschrift pikt voortaan nog sneller in op de actualiteit en bevat voorts heel veel kleine en grote verhalen over jouw stad. Het is een eigentijds magazine geworden waarin de Hallenaar helemaal centraal staat. Eind deze week valt het vernieuwde stadsmagazine in alle Halse brievenbussen. 

Niet over een nacht ijs

In 2020 voerde Memori (Thomas Moore Hogeschool) een uitgebreid onderzoek naar het bereik van de verschillende mediakanalen van de stad. Daaruit bleek dat ook in deze digitale tijden het tijdschrift Info Halle een zeer gewaardeerde bron van informatie is voor de inwoners. 88% van de Hallenaren kent het stadsmagazine. Van deze groep neemt 92% het magazine ook ter hand. Van ‘even snel doorbladeren’ (15%) over ‘ik lees de artikels die me interesseren (38 %) tot ‘ik lees Info Halle grotendeels (39%). Het magazine is dus het stadsmedium met het grootste bereik in vergelijking met de website, stadsapp of Facebookpagina.

Alles kan beter

Ruim 70% van de ondervraagden gaf een positieve waardering voor het magazine. Maar uiteraard is alles voor verbetering vatbaar. Daarom hebben de stad en Memori samen met een werkgroep van zo’n 30 inwoners Info Halle grondig tegen het licht gehouden. Dat leverde heel wat boeiende feedback op. Deze informatie maar ook het waarderingsrapport uit het eerste Memori-onderzoek zijn de inspiratiebron geworden voor de metamorfose van Info Halle. 

Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad

Het vernieuwde stadsmagazine blijft uiteraard informeren. Het aantal nieuwspagina’s wordt gevoelig uitgebreid. Van wegenwerken over gemeenteraadsbeslissingen tot nieuwe stadsprojecten die op stapel staan… je leest er alles over in Info Halle.

Naast informeren willen we de lezers ook enthousiasmeren, activeren en verbinden. De Hallenaar staat daarom helemaal centraal in het stadsmagazine. We luisteren naar zijn of haar verhalen, ervaringen en belevingen.

De trotse handelaar, de sportieveling, de natuurliefhebber, de artistieke duizendpoot, de medewerker of de vrijwilliger van een vereniging of organisatie, de nieuwe inwoner, de bekende Hallenaar, … In Info Halle kijken we door hun ogen naar onze stad. Door de inwoners uitgebreid aan het woord te laten, maken we hen ook enthousiast en nieuwsgierig over bepaalde activiteiten of gebeurtenissen. Storytelling zorgt immers voor betrokkenheid, maakt informatie toegankelijk en geeft ook betekenis aan informatie.  

Voorts bevat elke Info Halle voortaan een uitneembare UiT-kalender. Daar was ook een grote vraag naar, dat bleek uit het Memori-onderzoek. Deze UiT-kalender zal daarom voortaan vier pagina’s tellen. Want verenigingen zijn het sociale cement van onze stad en hun activiteiten willen we dan ook maximaal ondersteunen en promoten. Uiteraard komen ook de eigen activiteiten aan bod van CC ’t Vondel, het stadsmuseum den AST, Halle Sport, Jong in Halle en de bibliotheek.  

De vernieuwde Info Halle zal tot slot meer rust uitstralen en ook meer aandacht hebben voor het beeld. Foto’s zeggen soms meer dan woorden en nodigen ook uit tot lezen. Met deze aanpak maken we van Info Halle een volwaardig en vooral toegankelijker stadsmagazine. Op die manier hopen we het bereik en de waardering nog te vergroten. 

Ook benieuwd geworden? Neem dan zeker de tijd voor het kersverse stadsmagazine, vanaf nu vrijdag in elke Halse brievenbus! 

Info: Communicatie | communicatie@halle.be | 02 365 96 00

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief