De Halse S-Plus Bond Van Acker verwelkomt Mia De Vits als 300ste lid

C21

De Halse S-Plus Bond Van Acker verwelkomt Mia De Vits als 300ste lid

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_10
 

De Halse S-Plus Bond “A. Van Acker” is een seniorenvereniging in volle groei. De organisatie telt intussen al 300 leden, een absoluut record in haar lange bestaan. Oud ABVV-voorzitster en Vooruit-politica Mia De Vits werd op het maandelijkse gezellig samenzijn officieel verwelkomd als 300ste lid. 

“We zijn bijzonder tevreden met dit uitzonderlijk hoge ledenaantal.” stelt Arno Pirolo, voorzitter van de vereniging. “Ook dat we uitgerekend Mia De Vits als ons 300ste lid mochten verwelkomen, maakt ons uiteraard bijzonder blij. Voor ons is dit een bewijs dat onze nabijheid bij de mensen en het harde werk van onze vrijwilligers sterk gewaardeerd wordt. We rollen in seniorenkringen over de tongen en ik krijg van overal vragen over onze werking en activiteiten. Dat voelt bijzonder goed.”

Vechten tegen eenzaamheid
“Toch heeft dit succes ook een schaduwzijde.” vervolgt Pirolo. “Met activiteiten zoals ons maandelijkse gezellig samenzijn proberen wij een onderbelicht, doch zeer reëel probleem aan te pakken, nl. de vereenzaming onder ouderen. We brengen mensen bij elkaar zodat ze nieuwe vrienden maken en niet de hele dag alleen thuis hoeven te zitten. Het feit dat zoveel mensen de weg naar onze vereniging vinden, bewijst dat dit ook in Halle een probleem is dat in omvang toeneemt. Ik roep dan ook iedere Hallenaar op om hiervoor, elk in z’n eigen omgeving, waakzaam te zijn. Een kort bezoekje aan de oma of opa hoeft niet lang te duren, maar kan voor die mensen wel een wereld van verschil maken.”

“Wij gaan door!”
Met 300 leden is de organisatie van een maandelijks gezellig samenzijn met gratis 3-gangen menu en dansnamiddag geen sinecure, toch is de vereniging niet van plan om gas terug te nemen. “Wij gaan op de ingeslagen weg verder en zetten onze strijd tegen vereenzaming voort. Niet alleen met ons maandelijkse gezellig samenzijn, maar ook met tal van andere activiteiten.” Besluit Pirolo.

Zo kunnen leden van de seniorenvereniging jaarlijks ook genieten van de tweewekelijkse kaartnamiddagen, een groot seniorenfeest in CC 'T Vondel, een kerstfeest met cadeautjes van de kerstman, verschillende daguitstappen, swipe-café's om met een tablet of smartphone te leren werken, lezingen over diverse onderwerpen en een nieuwjaarsconcert met nationale en internationale vedetten.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief