Brouwerij Boon tweemaal in de prijzen op Brussels Beer Challenge 2023

C21

Brouwerij Boon tweemaal in de prijzen op Brussels Beer Challenge 2023

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_11
 
Brouwerij Boon heeft op de 12de editie van de Brussels Beer Challenge een opmerkelijk resultaat neergezet. In de categorie ‘Old Style Fruit-Lambic’ mocht de Lembeekse lambiekbierenproducent tweemaal het podium op. De Boon Millésime 2020 werd bekroond met de gouden medaille en de Oude Kriek Boon ging aan de haal met het brons. De intrinsieke kwaliteiten van de Boon Millésime 2020 worden daarmee bevestigd. Deze Oude Schaarbeekse Kriek werd namelijk deze zomer op de World Beer Awards 2023 ook al beloond met een gouden medaille en de titel “Beste Kriek van België”.
 
Karel Boon: “Wij zijn enorm blij met dit resultaat. Voor onze kriekbieren gebruiken wij altijd verse krieken, nooit sappen of concentraten. Onze Oude Kriek Boon bijvoorbeeld wordt nog te vaak onderschat. Het is een fruitige, karaktervolle klassieker, die gekenmerkt wordt door zijn dieprode kleur.” Zijn broer Jos voegt eraan toe: “Gezien onze eerste Boon Millésime zo goed in de smaak valt bij zowel het publiek als vakjury’s, hebben we wij de oogst aan Schaarbeekse krieken van dit jaar gereserveerd voor een volgende Millésime. Die ligt nu te rijpen in eikenhouten vaten en zal wellicht eind volgend jaar worden voorgesteld.”
 
De Boon Millésime 2020 is een traditioneel lambiekbier dat gemaakt werd met verse Schaarbeekse krieken. Dankzij het niet te hoge alcoholpercentage van 6,5 procent krijgt het uitgesproken fruitaroma vrij spel. De krieken werden geoogst in de zomer van 2020 en vervolgens vergist met lambiek, die al 18 maanden had gerijpt. Uiteindelijk werd het bier na nog eens 6 maanden rijping in eikenhouten foeders gebotteld in oktober 2021. Daarna volgde een hergisting op fles. Voor de Boon Millésime 2020 werden 270 gram krieken per liter gebruikt.
 
Voor de Oude Kriek Boon wordt maar liefst 400 gram verse krieken per liter gebruikt. De kriekenlambiek hergistte nadien op fles. De grote hoeveelheid krieken geeft aan deze Oude Kriek een zeer intense, maar toch zachte smaak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief