Christophe Merckx duwt CDV lijst HALLE

C21

Christophe Merckx duwt CDV lijst HALLE

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_21
 
Met Christophe Merckx lanceert CD&V Halle een gekend figuur in Halle en omstreken. 
Na de bekendmaking van Pieter Busselot als kopman, is dit dus de 2de naam die CD&V Halle lanceert naar aanloop van de gemeentelijke verkiezingen in oktober 2024.
Samen met een sterke, dynamische & volkse ploeg alsook een toegankelijk programma vol ambitie met inhoudelijk sterke projecten wenst men in oktober de kiezer te kunnen overtuigen.
 
“We willen als ploeg naar buiten komen, dicht bij en tussen de mensen. Senioren, toegankelijkheid, sociaal beleid zijn één van de belangrijke thema’s waar ik het verschil in wil maken.
Senioren hebben al enorm veel ervaring opgebouwd en ook zij hebben een plaats in onze gemeenschap. Oud is te vaak out maar wat mij betreft is dit zeker niet het geval. “ vult Christophe Merckx aan.
 
Voor het campagnebeeld als wielerploeg trok hij een strak wielertruitje maar dat deed Christophe met plezier gaf hij toe: “Het concept waarin we als ploeg naar buiten komen past perfect bij mij. De mensen kennen mij als iemand die graag onder de mensen is en daar voel ik me ook thuis.”
Niet de eerste keer lijstduwer
In de jaren ’90 maakte Christophe deel uit van de vriendenkring Michel Bellemans van waaruit hem gevraagd werd in 1993 om toe te treden tot het bestuur van de toenmalige CVP.  
In 1994 tijdens zijn eerste gemeenteraadsverkiezingen stond Christophe op de voorlaatste plaats voor de toenmalige burgemeester Marc Beckwé.
 
Hij werd in 1995 voor de eerste keer gemeenteraadslid en schepen van jeugd & cultuur. Zo is hij verder blijven groeien in CD&V Halle en werd hij al eens tot lijsttrekker gebombardeerd. 
Ondertussen heeft hij al heel wat bevoegdheden gehad: jeugd, cultuur, sport, patrimonium, OCMW – voorzitter (2,5j), lokaal sociaal beleid, preventie, toegankelijkheid, burgerzaken, senioren, bibliotheek, evenementen en feestelijkheden.
 
Uitdaging
Na bijna 30 jaar wil hij er rond zijn 58 jaar nog een legislatuur bij doen en op die manier een stem te betekenen voor de senioren. De lijst duwen is een hele uitdaging maar Christophe wil zich daarvoor 200% inzetten.
De leefbaarheid van onze stad, de toegankelijkheid en vele andere uitdagingen die er zijn daar ziet hij kansen om het verschil te maken samen met deze ploeg. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief