HALLE- 150 jaar kunstschilder Louis Thevenet

C21

HALLE- 150 jaar kunstschilder Louis Thevenet

Dsc_5815_01_
 
Dsc_5795_01_
 
Dsc_5839_01_
 
Dsc_5845_01__01_
 
Dsc_5863_01_
 
Dsc_5833_01__01_01_
 
Thevenet_crowdfunding_fb2
 

In 2024 is het 150 jaar geleden dat de Halse schilder Louis Thevenet werd geboren. Om dat te vieren, ontwikkelde brouwerij Den Herberg een ‘Geuze Thevenet’ in samenwerking met den AST en Villa Servais. Het is een unieke assemblage van elf verschillende vaten lambiek, gerijpt in voormalige witte en rode wijnvaten uit Franse en Amerikaanse eik.

 

Kloris Devillé van Den Herberg omschrijft de geuze als volgt: “De Oude Geuze onthult een levendig palet van smaken, zoals een meesterwerk van de schilderkunst. De subtiel geweven mineraliteit vormt het canvas waarop de diepte van de compositie wordt gebouwd, terwijl de complexiteit van de geuze, door toedoen van de ex-rode en wittewijnvaten als meesterlijke verfstreken een rijk en gevarieerd palet aan aroma’s en smaken onthult”.

 

Er werden zes verschillende etiketten ontworpen met elk een ander schilderij van Thevenet uit de collectie van den AST. Zo kunnen de bierliefhebbers tegelijk genieten van werken als ‘Hôtel de Bruxelles’, ‘’t Wit Paard’, ‘De Weg-Om’ en ‘Onze-Lieve-Vrouw van Halle onder stolp’. Een voorproefje voor de grote Thevenetexpo die vanaf 23 maart 2024 te zien zal zijn in den AST en Villa Servais.

 

De flesjes van 37,5 cl zijn vanaf februari te verkrijgen in de handel en in de Halse cafés. Ze zijn in primeur te koop tijdens de Geuze- en Champagne-actie van Villa Servais tijdens de maand december – bestellen kan via www.villaservais.be. Wie meedoet in december,  steunt ook de crowdfunding voor het prachtige kunstboek rond Thevenet. Meer hierover op https://growfunding.be/nl/projects/thevenet150

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief