HALLE pakt sluikstorters hard aan en dat loont

C21

HALLE pakt sluikstorters hard aan en dat loont

Scherm__afbeelding_2023-12-07_om_21
 

De stad Halle voert de strijd tegen sluikstorten op. Dat vertaalt zich in een flinke stijging van het aantal overtreders dat tegen de lamp loopt. In vergelijking met 2019 werden maar liefst drie keer zoveel boetes voor sluikstorten uitgeschreven.

Een proper Halle is voor het stadsbestuur een prioriteit. De stad Halle zet daarom sinds een aantal jaar intensief camera’s in om sluikstorters te betrappen. En die aanpak werpt z’n vruchten af. Het aantal boetes voor sluikstorten lag het voorbije jaar bijna drie keer zo hoog in vergelijking met 2019. In 2023 werden tot nog toe al 251 boetes uitgeschreven, in 2019 waren dat er 66. In vergelijking met vorig jaar gaat het om een stijging van het aantal boetes met bijna een kwart.
Controle aan ‘hotspots’
Om de resultaten van de strijd tegen het sluikstorten in kaart te kunnen brengen, controleert de stad Halle regelmatig een vijftigtal ‘hotspots’. Dat zijn plekken die om uiteenlopende redenen sluikstortgevoelig zijn. Uit de cijfers blijkt dat de vervuilingsgraad aan een zestal hotspots waar camera’s ingezet zijn, daalde van 62 naar 33 procent. Een mooi resultaat dus, dat vooral te danken is aan de inzet van camera’s aan die hotspots. Zo is in de Zuster Bernardastraat het aantal vaststellingen van sluikstorten gehalveerd. Aan De Gooikenaar, een van de meest vervuilde locaties in de stad, werden een aantal hardnekkige sluikstorters geïdentificeerd en beboet. Aan de Welkomstlaan is het sluikstorten nagenoeg volledig gestopt. De aanwezigheid van camera’s die de omgeving bewaken, schrikt sluikstorters duidelijk af
Blijvende inzet
Sluikstorters betrappen en identificeren, blijft een moeilijke zaak. Maar dankzij de inspanningen van de wijkinspecteurs van de politiezone Zennevallei, boekt de stad Halle goede resultaten. Al die inspanningen lonen dus. Het stadsbestuur is dan ook vast van plan om de strijd tegen het sluikstorten verder te zetten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief