11 jaar Gruute Met TV in HALLE

C21

11 jaar Gruute Met TV in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-12-10_om_18
 

Agelopen zaterdag werd in zaal De Kring in Lembeek "11 jaar Gruute Met TV" gevierd. Exact 11 jaar geleden (het carnavalsgetal!) lanceerde Geert Leunens het idee om tijdens het carnavalsweekend van Halle online live-beelden van de stoeten en de feestvierders op de Grote Markt te voorzien bij de verslaggeving van de Halse radio Victoria. Intussen maakt het verjongd team van Gruute Met TV het hele jaar door filmpjes en reportages over het Halse carnaval, zelfs de Sint-Veroonmars in Lembeek werd dit jaar live uitgezonden. Maar het zwaartepunt ligt nog steeds bij het carnavalsweekend van Halle. In 2023 werden onze uitzendingen in drie dagen tijd 120.000 keer aangeklikt, goed voor zo’n 20.000 verschillende kijkers. Ons live-verslag van de zondagavondstoet is sinds dit jaar ook live op Ring TV te zien.

Reden genoeg om een stevig feestje te bouwen en dat gebeurde in zaal De Kring met een ludieke awardshow, gepresenteerd door Kevin Van Cutsem en Sonny Vanderheyden. Zo kreeg bv. prins John de eretitel "ambassadeur van de Halse carnavalsmuziek". John Lories is de eerste Halse zanger die er na het pionierswerk van de legendarische "Woelers" eind jaren 70, opnieuw mee begonnen is om Halse liedjes te zingen. En of hij navolging heeft gekregen. Nu zijn er tientallen Halse carnavalsartiesten. Dé hits van het jaar komen al lang niet meer uit Nederland, maar zijn 'made in Halle'.

Er waren ook ludieke trofeeën zoals die van 'strafste plezanterik met de grootste mond' en dat mocht je letterlijk nemen, want Kimberly Laus van D'Afzakkers slaagde erin om in een halve minuut 15 marshmellows in haar mond te proppen. Nog zo'n originele trofee was de award voor "de elfde man". Wat de twaalfde man in het voetbal is, dat is de elfde man voor een carnavalsvereniging. Iemand die zonder ermee te koop te lopen bergen werk verzet voor de vereniging, maar zelden in de schijnwerpers staat. Zo iemand is bv. Julienne Goossens van de Miniatuurkes. Julienne is intussen 94 jaar, zij is de "oma van de groep". "Al 20 jaar maken we onze char in haar schuur. Altijd weer komt ze ons verwennen met cake, frietjes, pannenkoeken. Een schat van een vrouw'", lacht Ellen Demesmaeker van de Miniatuurkes.

Tenslotte waren er ook trofeeën voor Bram Ghysels (plezantste videoclip), straffe isomosnijder Jurgen Simons en Ilona Truyens en alle naaisters van de Vrie Kadeikes.

Tijdens de gala-avond waren er ook allerlei grappige filmpjes te zien. Bekende Vlamingen als Wim Devilder en Otto-Jan Ham spraken in een videoboodschap de Halse carnavalsgemeenschap toe. En toen kon het feestje met zotte dj-sets én veel Halse carnavalsmuziek pas echt beginnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief