De Watergroep bouwt tijdelijke waterbehandelingsinstallatie

C21

De Watergroep bouwt tijdelijke waterbehandelingsinstallatie

Scherm__afbeelding_2024-02-29_om_22
 
De Watergroep bouwt een tijdelijke waterbehandelingsinstallatie aan de Nijvelsesteenweg in Halle. De installatie komt er in afwachting van aanpassingen aan het drinkwaternetwerk.
 
De Watergroep zet in op een goede waterkwaliteit en controleert het geleverde drinkwater van bron tot kraan. “We meten een ruime waaier aan parameters, waaronder PFAS”, laat De Watergroep weten. “Volgens de Europese drinkwaternorm, die vanaf 12 januari 2026 geldt in Vlaanderen, is de norm voor PFAS20 (de som van de 20 meest relevante PFAS-stoffen) 100 nanogram per liter. Momenteel meten we in het water dat we leveren in Sint-Rochus, Essenbeek en Buizingen waarden tussen de 70 en 80 nanogram per liter. Ruim onder de toekomstige norm dus. Uit voorzorg mikken we bij De Watergroep op langere termijn naar PFAS-concentraties onder 50 nanogram per liter. Daarom bouwen we binnenkort een tijdelijke waterbehandelingsinstallatie langs de Nijvelsesteenweg.”
 
Tijdelijke container
Aan de hoek van de Nijvelsesteenweg met de Raymond Vogeleerstraat in Halle komt een tijdelijke container met een PFAS-verwijderingsinstallatie. De werken zijn in volle voorbereiding.
 
Voorlopige planning:
Midden maart: aanleg resterende leidingwerken en graafwerken
Eind maart: aanleg fundering container
Half april: plaatsing container
Eind april: koppeling waterleidingen
Ook tijdens deze werken voorziet De Watergroep de inwoners van kwaliteitsvol drinkwater. Het bedrijf doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken Volgens de huidige planning wordt de waterbehandelingsinstallatie begin mei in gebruik genomen. De installatie is een tijdelijke oplossing. “Vanaf 2025 komt het water dat we leveren vanaf de toevoeras Brakel–Espinette van Farys”, laat De Watergroep nog weten. “Dit water heeft een lagere PFAS20-concentratie (momenteel 30-40 nanogram per liter). Hiervoor moeten we totaal iets meer dan 3 kilometer leiding aanleggen. Ook moeten er nog aanpassingen gebeuren aan de pompinstallatie van het waterreservoir Malheide in Halle. We mikken erop om de nieuwe waterleiding ten laatste tegen einde 2025 in dienst te nemen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief