Cafe tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

C21

Cafe tijdens carnaval gesloten na aantreffen van drugs

Scherm__afbeelding_2024-03-12_om_09
 
Het café op de Grote Markt in Halle is in de nacht van zondag op maandag bestuurlijk gesloten na een controleactie van de politie. Zowel in de zaak als bij meerdere klanten werden drugs aangetroffen.
De politie hield het café al een tijdje in de gaten omdat er al geruime tijd vermoedens zijn over druggerelateerde feiten. 
Op basis van deze vermoedens organiseerde de politie vlak na middernacht een bestuurlijke politieactie in het café.  Alle personen in de zaak, in totaal een vijftigtal, werden gefouilleerd bij het naar buiten gaan. In totaal hadden zeven klanten gebruikershoeveelheden drugs op zak, waaronder cocaïne, speed en xtc. Voor hen werd telkens een proces-verbaal opgesteld. 
Grond
Op de grond van het café werden nog eens negen zakjes met daarin drugs aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk op de grond gegooid bij aanvang van de controle. In de zakjes zaten gebruikershoeveelheden cocaïne, XTC, en crystal meth.
Verzegeld
Het café werd na afloop van de actie verzegeld. De zaakvoerder, die op het moment van de politieactie aanwezig was, wordt verhoord. Het is de bevoegdheid van de burgemeester om te beslissen wanneer de zaak opnieuw kan openen.
Streng
Voor de start van de carnavalsfestiviteiten was door de politie, de stadsdiensten en de organisatie duidelijk gecommuniceerd dat er zeer streng zou opgetreden worden tegen drugs.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief