Kom supporteren tijdens de 100km-run: zo geraak je vlot in HALLE

C21

Kom supporteren tijdens de 100km-run: zo geraak je vlot in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-03-15_om_08
 
Scherm__afbeelding_2024-03-15_om_08
 
Halle bruist op zondag 17 maart alweer tijdens de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Ook de maandelijkse rommelmarkt vindt dan plaats. Kom zeker langs. Met onze tips geraak je vlot in het belevingsdorp in Halle en het supportersdorp in Lembeek.
Zondagochtend vindt zoals elke maand de rommelmarkt plaats van 8u30 tot 13u op de Grote Markt en omgeving. Tegelijk is er de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Dat is een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. In aanloop naar het evenement zamelt elk team 2.500 euro startgeld in voor kankeronderzoek.
Belevingsdorp aan De Bres
Vanaf 9u30 warmt de organisatie lopers en supporters op in het belevingsdorp op de site De Bres. Om 10 uur starten de eerste lopers. De hele dag door is er animatie aan De Bres. Catherine Vandoorne en Olivier Schalbroeck wachten de lopers op aan de finish.
Supportersdorp in Lembeek
Het parcours is uitgestippeld door Halle, Buizingen en Lembeek. Je kan er langs de route heel wat beleven. In Lembeek richt brouwerij Boon een supportersdorp op aan de site op de Fonteinstraat. Iedereen kan er de lopers aanmoedigen. Lokale muziekverenigingen treden op, er staan springkastelen, er is extra kinderanimatie en je kan er iets drinken en eten. Ook de brouwerij kan bezocht worden en Radio Victoria zendt live uit. De mensen van café Vontjesboer zorgen dan weer voor extra animatie ter hoogte van de Misiabrug langs het Kanaal naar Charleroi.
Straten en parkings afgesloten
Tussen 9u en 18u zijn op 17 maart heel wat straten afgesloten. Het volledig overzicht vind je op www.halle.be/komoptegenkanker. Respecteer de parkeerverboden en hou de dag zelf ook rekening met de aanwijzingen van de seingevers en de politie. Zo garanderen we de veiligheid van lopers en toeschouwers op en naast het parcours.
Met de fiets
Als je je vlot wil verplaatsen, neem dan zeker de fiets of kom te voet. Je vindt in het centrum verschillende overdekte fietsenstallingen, waarvan er ook bewaakt worden met camera’s. Die vind je op deze link: https://kaart.halle.be/fietsen. Met de fiets kan je ook binnendoor rijden om zo lopers ook onderweg aan te moedigen.
Pendelbussen
De hele dag kan je pendelen tussen de twee locaties. Vanaf 10u rijden gratis pendelbussen vanuit Halle naar Lembeek en terug. Op- en afstappen kan in Halle aan de Brusselsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Jean Jacminstraat en doe je op wandelafstand van de brouwerij Boon op de Bergensesteenweg in Lembeek, ter hoogte van het huisnummer 679. De laatste bus rijdt om 16u30 van Lembeek naar Halle.
Openbaar vervoer
Op zondag kan je vanuit Buizingen en Lembeek ook de bus nemen. Klik door naar www.delijn.be om op te zoeken wanneer de bussen rijden. Je kan afstappen aan het station. Vandaar is het 10 minuten stappen naar het belevingsdorp.
Extra gratis parking
Door het evenement zijn er heel wat parkings afgesloten. Dit weekend zorgen we zowel op zaterdag 16 als op zondag 17 maart voor extra gratis parking:
Zaterdag:
De speelplaatsen van het Heilig Hart&College aan Vondel en Handbooghof zijn vanaf 9u30 tot 19u open. Shoppers kunnen er gratis parkeren vlakbij de winkels en horeca. Om de parkings te bereiken rij je via de Parklaan en Vondel door naar de Vuurkruisenstraat. Wegrijden kan via Vondel en Dijkstraat.
De parking op de site FOD Financiën, Zuster Bernardastraat 32, Halle is gratis toegankelijk van 9u30 tot 19u.
Zondag:
De parking op de site FOD Financiën, Zuster Bernardastraat 32, Halle is gratis toegankelijk van 9u tot 19u. Op zondag is de parking bereikbaar via de route Bergensesteenweg, Louis Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroedersstraat en Zuster Bernardastraat.
In samenwerking met houthandel Belsack kan er gratis geparkeerd worden op de parking van de winkel op de Brusselsesteenweg 190 tussen 9u en 19u.
De parking op het oud recyclagepark aan de Robert Lariellestraat is open tussen 9u en 19u. Ook hier parkeer je gratis.
In samenwerking met Colruyt Group zijn er speciaal voor de 100km-run gratis 2.000 parkeerplaatsen voorzien aan het Wilgenveld. Na een wandeling van 15 minuten sta je vanaf daar meteen in het centrum.
Scan de QR-code om via de app Waze de route te volgen naar de parking:
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief