HALLE past vernieuwd subsidiereglement voor sportverenigingen aan

C21

HALLE past vernieuwd subsidiereglement voor sportverenigingen aan

Img_7371
 

-De stad past het vernieuwde subsidiereglement voor sportverenigingen aan. De aanpassing komt er na een evaluatie van de regels die voor eerst zijn toegepast tijdens het seizoen 2022-2023.

Stad Halle paste het vernieuwde subsidiereglement voor sportverenigingen voor de eerste keer toe tijdens het seizoen 2022-2023. De nieuwe regels maakten subsidies aanvragen voor verenigingen voortaan een stuk eenvoudiger. Een opdeling in een basistoelage, materiaaltoelage, werkingstoelage en projecttoelage zorgt ervoor dat aanvragen met bewijsstukken makkelijker verlopen en sneller behandeld kunnen worden. Bovendien verloopt alles digitaal.
Aanpassingen na evaluatie
Na een evaluatie met de sportverenigingen past de stad enkele zaken aan. Zo wordt onder andere de terugbetaling toegevoegd van de kosten voor de opstart van een EVC/EVK-procedure (Eerder Verworven Competenties en Kwalificaties) bij de Vlaamse Trainersschool. Met die procedure kunnen al dan niet vrijstellingen bekomen worden voor delen van een opleiding of kan men volledig gelijkgesteld worden met een VTS-kwalificatie.
 
Ook wordt niet langer de eigen sportinfrastructuur toegevoegd, maar wordt naast aankoop of huur van sporttechnisch materiaal wel het onderhoud, het herstel en de controle ervan in rekening gebracht met eenzelfde maximum van 1.000 euro. Verder wordt de indiendatum voor de aanvraag van subsidies vervroegd naar 15 juni. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief