Nieuwe verkeersregels voor een veiliger Nederhem HALLE

C21

Nieuwe verkeersregels voor een veiliger Nederhem HALLE

Scherm__afbeelding_2024-04-11_om_17
 
Om het verkeer in de buurt van het parkeergebouw van de NMBS vlotter en veiliger te laten verlopen, voert stad Halle er nieuwe verkeersregels in. Die zijn vanaf maandag 15 april 2024 van kracht.
 
Met de nieuwe regels zorgt de stad voor een beter bereikbare en veiligere buurt voor bewoners, handelaars, bezoekers en leveranciers. Het doorgaand verkeer neemt af en dat maakt de wijk leefbaarder. Fietsers zullen zich op dat traject van de fietssnelweg ook veiliger voelen.
Vanaf maandag 15 april voert Halle nieuwe regels in met een proefopstelling. Na 1 jaar volgt een evaluatie.
 
Dit zijn de nieuwe verkeersregels:
De parkeertoren is enkel bereikbaar via de rotonde aan Nederhem en de Spoorwegstraat. Aan Nederhem 25 plaatst de stad paaltjes. Zo is de straat onderbroken en vermijden we doorgaand en zoekverkeer op de Graankaai en Nederhem (Groene Dreef) (zie plan). De paaltjes kunnen tijdens evenementen weggenomen worden.
De stad voert tweerichtingsverkeer in op de Graankaai en Nederhem (Groene Dreef). Woningen, garages, handelszaken en bedrijven blijven zo voor iedereen bereikbaar.
Dit zijn de nieuwe parkeerregels
De stad voert een parkeerverbod in aan beide kanten van de Graankaai. Zo krijgen fietsers een ruimere en veiligere doorgang op de fietssnelweg langs het Kanaal naar Charleroi.
Aan de Graankaai, ter hoogte van de voetgangersbrug over het spoor, vormt Halle de bestaande parkeerplaatsen om tot afzet- en ophaalplaatsen (gratis voor 30 minuten). Hier kan je dus mensen die de trein nemen afhalen of brengen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief