Levensverhaal van Margareta Wauters uit HALLE

C21

Levensverhaal van Margareta Wauters uit HALLE

Familiefoto
 
100 jaar geleden, op dinsdag 15 januari 1924 werd een wolk van een baby geboren. Margareta is na Hortensia het 2 de dochtertje van Wis en Sander. Margareta liep school in het Heilig-Hart waar ze les kreeg van juffrouw Jeanne uit Beert, een lerares waarvan ze heel veel leerde!
Op haar 15 de begon ze te werken. Er volgden jobs bij onder andere : SBR, verschillende kleermakers, Sico, Pacha en tenslotte UCB. Het einde van WO II bracht voor haar iets positiefs.
In de nawee van de oorlog vond ze haar lief. Onder de in Don Bosco gelegerde soldaten waren vele kandidaten, maar haar keuze voor Michel, een rasechte Sinjoor, was een schot in de roos. Hun liefde werd bezegeld op 7 juni 1947 in de   Sint-Martinus Basiliek te Halle.
Michel was als vakman heel bekwaam. Met schilderen en behangen verwierf hij grote faam.
Tijdens een periode van een maagzweer van haar man maakte hij een prachtig schilderij. Het tableau van De Bres hangt sindsdien centraal als herinnering.
Ze gingen bijna nooit alleen op stap want een viervoeter vergezelde heel vaak hun pad.
Na 31 jaar dienst kon Margareta vanaf 1970 genieten van een welverdiend pensioen
60 jaar deelden ze lief en leed tot Michel in november 2007 overleed. In mei 1979 werd ze doopmeter van Bartje.  Daar was ze heel blij mee!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief