Groen HALLE introduceert twee nieuwe gezichten voor de gemeenteraadsverkiezingen

C21

Groen HALLE introduceert twee nieuwe gezichten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Jan_freya_groenhalle
 
Groen Halle maakt twee nieuwe kandidaten bekend die de kieslijst zullen versterken voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024: Freya Vancoillie en Jan Vanlaet. Eerder werd al aangekondigd dat het lijsttrekkersduo Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke de Groen-lijst zal trekken.
Freya Vancoillie is een geboren en getogen Halse en werkt als leerkracht. Ze heeft haar jeugd doorgebracht in Halle, waar haar moeder een natuurwinkel in het stadscentrum runde. Haar passie voor poëzie en het samenbrengen van buurtbewoners uit zich in het delen van gedichten en het organiseren van activiteiten die zorgen voor een hechte buurtgemeenschap. Freya's interessegebieden omvatten onderwijs, cultuur, het versterken van het gemeenschapsgevoel en het creëren van een veilige verkeersomgeving voor alle weggebruikers.
Freya Vancoillie: “Ik ben blij om als kandidaat op de Groen-lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Mijn band met Halle en mijn passie voor het welzijn van onze medebewoners hebben me altijd gedreven om bij te dragen aan de buurtgemeenschap. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat Halle verder kan vergroenen, zodat het nog aangenamer wordt om er te wandelen en fietsen. Tot slot wil ik me als leerkracht en buurtbewoner inzetten voor een inclusieve en duurzame toekomst voor ons allemaal.”
Jan Vanlaet is eveneens een nieuw gezicht op de Groen-lijst. Jan is muzikant en muziektherapeut in het Woonzorgcentrum Lucie Lambert te Halle. Daarnaast helpt hij scholen bij het maken van anti-pest liedjes. Hij heeft een achtergrond als opvoeder voor kansarme kinderen in Brussel en was lange tijd in binnen- en buitenland te vinden met muziekbands als Citizen Jane, Chupa Libre en Mama’s Jasje. Jan heeft een sterk geloof in de kracht van muziek als een instrument voor verbinding en hij heeft interesse in de thema’s cultuur, diversiteit en het bevorderen van contacten tussen de verschillende generaties heen.
Jan Vanlaet: “Als muzikant begrijp ik de verbindende kracht van muziek. Ik wil dit verbindend aspect in de Halse politiek mee uitdragen, waarbij we ons richten op wat ons als Hallenaren verenigt, in plaats van wat ons verdeelt. Ik kies voor Groen vanwege de langetermijnvisie die het biedt voor onze kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. Het stadsbestuur moet verder kijken dan de volgende verkiezingen en zich richten op duurzame beslissingen die de toekomst van ons allemaal waarborgen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief