HALLE onderzoekt gebruik van AI voor betere dienstverlening

C21

HALLE onderzoekt gebruik van AI voor betere dienstverlening

Scherm__afbeelding_2024-04-22_om_17
 

Halle onderzoekt of het artificiële intelligentie (AI) kan inzetten om de dienstverlening te verbeteren. Hiervoor zet de stad een samenwerking op met andere gemeentebesturen en organisaties.

AI wordt steeds vaker gebruikt in uiteenlopende sectoren. Ook openbare besturen kunnen er gebruik van maken om hun dienstverlening en interne werking te verbeteren. Halle wil die innovatieve technologie grondiger onderzoeken omdat er heel veel mogelijkheden zijn. 
 
Communicatie op maat
Zo kunnen AI-toepassingen gebruikt worden in de communicatie op maat van verschillende doelgroepen. Achter de schermen kan AI een hulp zijn om bijvoorbeeld samenvattingen te maken van vergaderingen of informatie op te zoeken zodat inwoners sneller antwoorden krijgen op hun vragen. Halle richt zich daarom op de sectoren dienstverlening, communicatie en hulpverlening. “Door bepaalde processen efficiënter te laten verlopen, heeft het personeel meer tijd om de Hallenaren te helpen”, vertelt schepen Pieter Busselot.
 
Provinciale subsidies
Voor dit onderzoek vraagt de stad, samen met de gemeenten Grimbergen en Tienen, het Kenniscentrum Data en Maatschappij, de hogescholen Thomas More en Odisee, het provinciebedrijf VERA, en het bedrijf Delaware, subsidies aan bij de provincie Vlaams-Brabant voor het project ‘AImpower’. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst opgesteld die de gemeenteraad goedkeurde.
Het project start in september 2024 en loopt 2 jaar. In een eerste fase worden de mogelijkheden verkend, nadien kunnen toepassingen getest worden en in een laatste fase wordt gekeken welke AI-middelen effectief ingezet kunnen worden.
Omdat AI intussen in opmars is, zal Halle via het Stadspanel ook de inwoners bevragen over hun ervaringen en hun meningen over Artificiële Intelligentie. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief