2de groots petanquetornnooi op 4 mei op JC Stroppen in HALLE

C21

2de groots petanquetornnooi op 4 mei op JC Stroppen in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-04-22_om_21
Voorzitter Ceuppens Ronny
 

In de lokalen van hoofdsponser Bouwmaterialen Denayer stelde PC De Halse Pippo's hun tornooi voor. Dit heeft plaats in JC Stroppen op zaterdag 4 mei vanaf 9 u. 
Vermits de petanquesport in onze stad en regio in volle opmars is, is het goed om deze sport eens in de verf te zetten alsook het tornooi van zaterdag 4 mei 2024 In Halle. het is een wedstrijd  met ongeveer een 160 tal spelers die deze sport uitoefenen in clubverband en verenigingen .
Zonder de vele Halse spelers die competitie spelen in andere gemeenten en steden .
Hier in onze geliefde stad kunnen we nog geen competitie spelen vermits de nodige infrastructuur er nog niet is . We hebben goede hoop dat deze er komt in de toekomst, heb dit reeds gevraagd in naam van alle petanquespelers aan de grote partijen in Halle, dat men dit meeneemt in hun verkiezingsprogamma .
De petanquesport is een sport die door iedereen kan beoefend worden van klein tot groot , ook mindervaliden . In 5 min heb je het uitgelegt hoe het spel in elkaar zit
Wie heeft het ooit nog niet gespeeld ?
Vele onder ons zullen dit wel al eens gedaan hebben op vakantie , op het strand , als tuinspel met familie en vrienden .
Naar schatting zijn er zo een half miljoen mensen die deze sporttak uitoefenen gezien over een heel jaar .
Frankrijk is het Mekka van deze sport daar zijn maar liefst 350.000 leden en ongeveer 17 miljoen vrijetijdspelers . Het spel wordt gespeeld op alle soorten ondergrond , op beton , strand , gras … De sport op zich is niet gevaarlijk , toch moet men steeds aandachtig het spel volgen en zorgen dat er nooit een buitenstaander plots over het veld gaat .
In 2023 overleed er in Belgie een Nederlander doordat een verhitte petanquebal explodeerde , hetgeen een effect van een ontplofte granaat had .Daarom is er op ons tornooi een EHBO-post aanwezig , die zal bemand worden door Dokter Van Rossem waarvoor onze hartelijke dank .
Zo beste vrienden zijn we aanbeland bij ons evenement . Dit evenement wordt het grootste tornooi van pétanque dat ooit al bestaan heeft in Groot Halle . Dit tornooi konden wij onmogelijk organiseren zonder onze hoofdsponser Bouwmaterialen DENAYER , een familiebedrijf dat al meer dan een halve eeuw een gevestigde waarde is in onze regio dit sinds 1957 aub , om U tegen te zeggen .
Toen ik destijds Paul aansprak over het aanleggen van onze eerste petanquepleinen op Stroppen gaf hij me heel goede raad voor de samenstelling van de bovenlaag , gewoon topkwaliteit . Hartelijk bedankt Paul en het familiebedrijf alsook aan hun ambitieus en gemotiveerd team
Geschenk !
Graag bedank ik ook onze andere sponsers , Brouwerij BOON , Petanque-Store , Zquadra digitaal printing uit het Kortrijkse , firma RONO totaalconcepten voor tuinen uit Nederhasselt RADIO VICTORIA die ter plaatse live zal uitzenden . De JAPPE , maakt woningen leeg van kelder tot zolder , heeft een liftservice voor verhuizingen .
Tevens hebben we ook de medewerking van de stad Halle en met de dienst Toerisme om onze stad nog meer bekendheid te geven elke ploeg zal een pakket krijgen met al de nodige info van onze stad . Na Karnaval ,
Kom op tegen Kanker willen wij ook ons steentje bijbrengen om onze mooie stad nog meer in de picture te zetten . Het tornooi wordt georganiseerd in samenwerking met de vzw Jeugdcentrum Stroppen waar we een fantastische vriendschapsband mee hebben .
 2de Grote Prijs HALLE TRIPLETTENTORNOOI (open voor iedereen) Aanvang 9u stipt Aanmelden ploegen van 8u tot 8u45 , dit alles gaat door op de site van het Jeugdcentrum Stroppen . Deze omgeving met een prachtige speeltuin voor de kids , is een mooi groen decor . Aan democratische prijzen zullen we de hongerigen spijzen en de dorstigen laven , vermits we een bedevaartstad zijn doen we al aan 2 werken van de 7 barmhartigheden …
Maar liefst 64 ploegen van elk 3 deelnemers zullen ervan deel uit maken , 192 spelers aub ! Die komen vanuit alle windstreken zelfs uit Nederland , tal van Belgische kampioenen zullen deel uit maken in bepaalde ploegen .
En kampioenen van Vlaanderen zoals mijn kleinzoon Mauro die verleden jaar kampioen werd in Oostende bij de juniores . Er wordt eerst gespeeld in groepjes van 4 ploegen , degene die 2 maal winnen gaan achteraf naar de A- groep , 2 maal verliezen gaat naar de D-groep en de nummers 2en 3 maken onderling uit in een barragewedstrijd wie naar de B of C-groep gaat . In deze 4 groepen A-B-C-D wordt er dan verder gespeeld in een pyramidesysteem waar zowel winnaars als verliezers blijven spelen tot hun einduitslag . ( 7 wedstrijden of 8 bij barrage ) Alle spelers worden beloond met prachtige prijzen maar liefst meer dan 200 prijzen ! Iedere groepswinnaar van de A,B,C en D krijgt er een speciale prijs bovenop . Kom eens gerust een bezoekje brengen . Afspraak 4 Mei 2024 .
En al bij al wie zijn wij ?
We zijn een recreante petanqueclub dat aangesloten is bij de Federatie Vlaanderen en het afgelopen jaar met 45 leden . Nu reeds zijn er al nieuwkomers , iedereen is welkom . Onze thuisbasis is op Jeugdcentrum Stroppen waar onze pleinen zijn .
Speeldagen zijn dinsdag en donderdagavond vanaf 19u tot 22u en zondagmorgen vanaf 10 u tot 13u bij goed weer . Tot 5 mei spelen we nog onder de naam PC Da Pippo daarna wordt onze naam PC De Halse Pippo’s dit om meer feeling te hebben met onze stad . En wie niet weet wat Pippo betekent dwz grapjas , en jawel we zijn een groep grappenmakers die bij het uitoefenen van onze geliefde sport veel plezier maken .
Men kan steeds onze website raadplegen www.dehalsepippos.be alsook onze FB-pagina .

Ik hoop ik van harte in naam van alle petanquespelers van Groot Halle dat het volgende beleid de petanquespelers zal blijven steunen en we hopen dat we in de toekomst een binnenruimte krijgen dat competitiewaardig is . Men mag de stad bedanken dat men reeds op 14 verschillende plaatsen kan een balletje gooien .

En als laatste wil ik als Voorzitter van deze prachtige club De Halse Pippo’s enorm bedanken mijn bestuur en al mijn leden om steeds paraat te staan . Ook de vzw Jeugdcentrum Stroppen voor onze goede band . Men dank gaat ook uit naar het Streekproduktencentrum om deze persvoorstelling mee te steunen . Voorzitter Ceuppens Ronny

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief