LEMBEIK BAUVE viert jubileum

C21

LEMBEIK BAUVE viert jubileum

Men_karvavan_hoes_lembeik_bauve
 
25 jaar geleden richtte Jan Neef, tesamen met Willy Hernie, Hugo Hernie en Edwin Vandermeeren hun groep op met het liedje “De proces van Sintche Fruun”. Dit was een bewerking op “Café De Zwaan” getoondicht door Pascal Bosmans, met een tekst van Yves Segers. De groep zingt in het Lembeeks dialect en in de beginjaren werd er vooral gezongen over al wat hoort bij de Sint-Veroonmars op Paasmaandag en Paasdinsdag. 
In 2017 werd een eerste full-cd uitgebracht met 19 nummers. Hierop is o.a. ook hun hit “Rock ’n Roll op ze Lembeiks” te vinden dat na de release op YouTube een onverwacht succes kende. Momenteel werd deze clip ongeveer 14.000 maal bekeken. Niet slecht voor “het” Lembeeks groepke! De full-cd op zich werd na de release ervan ook een voltreffer.
 
Naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan en de 41 liedjes die in die periode uitgebracht werden, werd nu een nieuwe full-cd opgenomen zodat men met die twee cd’s het hele oeuvre van de groep heeft. Als voorbode wordt een nieuwe clip op YouTube en de digitale platformen gelanceerd, “SARA”. Het originele nummer is een kompositie van van Guido Sergooris met een tekst van Jane An. 
De adaptie van de tekst naar het Lembeeks gebeurde door Hugo Hernie. Het nummer verhaalt over een jongen die houdt van Rock ’n Roll, en in de disco loopt hij een meisje tegen het lijf, “SARA”. Hij wordt verliefd op haar en als ze samen dansen wordt de vlam nog meer aangewakkerd. 
 
In het najaar zal de groep hun nieuwe full-cd voorstellen. Datum en juiste locatie zullen nog meegedeeld worden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief