Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat in slechte staat

C21

Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat in slechte staat

Scherm__afbeelding_2024-05-06_om_11
 

Herstellingswerken Termeeren gepland, maar liggen op grondgebied Halle 
Vanuit de oppositie klaagt men de slechte staat van het wegdek aan in de Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat. Alvorens men oproept om te procederen, kijkt men best goed op de kaart of dit wel tot gemeente Pepingen behoort.

Op de omleidingsweg vanuit Beert naar Halle ligt alleen het gedeelte Galgenstraat (in het begin) en het gedeelte Beertstraat (op het einde) immers op grondgebied Pepingen. Het stuk in het midden, 'Termeeren', ligt op grondgebied Halle. Het is op dit middenstuk dat de baan zich in slechte staat bevindt met diverse putten. Dat is de verantwoordelijkheid van stad Halle. Tijdens de werken hoorden we uiteraard de opmerkingen van onze burgers en vanuit gemeente Pepingen hebben we dit dan ook onmiddellijk en meermaals aangekaart bij Stad Halle. Men beloofde dit aan te pakken, maar het is momenteel wachten op hun aannemer om de putten te dichten.
 
Ook in de Grimmingenstraat werd het wegdek enkele jaren geleden deels vernieuwd door gemeente Pepingen. Het stuk in het verlengde van de Grimmingenstraat – de Pajottenlandstraat – ligt op grondgebied Halle en is inderdaad ook aan vernieuwing toe.
 
Het gaat bovendien om een uitzonderlijke maar tijdelijke situatie door de werken aan kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat. Daar wordt de verkeersveiligheid sterk verbeterd. Tijdens de werken werd de Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat op onze vraag een eenrichtingstraat richting Halle, zodat er geen wagens hoeven te kruisen. Tegelijk zijn er in de omliggende straten maatregelen genomen om verkeersoverlast te beperken, o.a. in de Grimmingenstraat. Ook de Grote Baan werd eenrichtingsverkeer, om Beert zoveel mogelijk te vrijwaren van sluipverkeer.
 
Het is sprekend dat men inzake onze wegen 'beloftes' van het gemeentebestuur aanhaalt, maar geen enkel concreet voorbeeld geeft. We investeren wel degelijk in wegen en wegenonderhoud, fietspaden, fietsstraten en schoolomgevingen in functie van het nieuwe mobiliteitsplan. Meer dan ooit zelfs. Gemeente Pepingen investeerde in deze legislatuur jaarlijks gemiddeld 200.000 euro in wegenonderhoud. Dit bestuur werd zelfs ooit nog 'asfaltbeleid' verweten. Er zijn tal van lopende projecten en plannen die klaar liggen, bovendien met een rekening die klopt. Zo zullen de straten met rioleringswerken allen een nieuw wegdek krijgen. De komende jaren wordt dit uitgevoerd.
 
Het effect valt wel niet te ontkennen van de uitzonderlijke situaties die onze wegen de voorbije jaren te verduren kregen, o.a. zeer slechte weersomstandigheden (lange droogtes, wateroverlast) of uitzonderlijke verkeersstromen door wegen- of rioleringswerken. Zijkanten van de rijweg worden meer en intensiever losgereden. Dat wordt stelselmatig opgevolgd en verholpen, maar gaat natuurlijk niet op 1-2-3.
 
Tot slot: een toekomstgerichte gemeente investeert niet alleen in wegenonderhoud, maar ook in gemeentelijke infrastructuur en dienstverlening, ten dienste van verenigingen en inwoners. Dat doen we dan ook op een verantwoorde manier, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een bruisend Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief