HALLE plant instandhoudingswerken Hannecartkapel vanaf half mei

C21

HALLE plant instandhoudingswerken Hannecartkapel vanaf half mei

Scherm__afbeelding_2024-05-09_om_12
 

Halle is trots op de Weg-Om en wil die rijke geschiedenis beschermen. In een eerste fase zal de Hannecartkapel vanaf half mei grondig worden gerenoveerd door 3W+.
Kostbaar erfgoed
Om het rijke verleden van de kapellen langs de processiewegen in Halle in ere te houden, plant de stad instandhoudingswerken aan dit kostbare erfgoed. Halle ging daarvoor een samenwerking aan met de provincie Vlaams-Brabant. In een eerste fase wordt de Hannecartkapel, een van de 17 kapellen in bezit van de stad, onder handen genomen. Toenmalig burgemeester Hannecart bouwde de kapel in 1938. Ze is gewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Halle en de op één na grootste kapel van de Weg-Om.

Werken starten half mei
De Monumentenploeg van 3W+ gaat half mei van start met de werken. Eerst wordt de buitenkant van de kapel onder handen genomen. Zowel de dakbedekking als de spitsboograamomlijstingen in arkosesteen worden vervangen. Daarna volgen de schilder- en herstelwerkzaamheden aan de gevelbepleisteringen van de ramen en deur. In een later stadium wordt ook het tongewelf aan de binnenkant hersteld en geschilderd. Het einde van de werken is nog dit jaar voorzien. De totale kostprijs bedraagt 68.236,59 euro (incl. 21% btw).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief