Bezoek het ecoduct in HALLE tijdens Open Wervendag op 26 mei

C21

Bezoek het ecoduct in HALLE tijdens Open Wervendag op 26 mei

Scherm__afbeelding_2024-05-16_om_16
 

Op zondag 26 mei is het Open Wervendag. Je kan dan een kijkje nemen op grote werven waarbij bouwberoepen en technieken in de kijker staan. Ook het gloednieuwe ecoduct in Halle over de Brusselse Ring is zeker een bezoek waard.
Tijdens Open Wervendag op zondag 26 mei stellen de Vlaamse overheid en Stadsbader Contractors de werf van het nieuwe ecoduct in Halle open voor bezoek. Deze brug over de Brusselse Ring vormt een brede oversteekplaats voor dieren door twee delen van het Hallerbos te verbinden. Er is ook een fiets- en wandelpad voorzien. Het project maakt deel uit van het Vlaams Actieprogramma voor Ecologische Ontsnippering (VAPEO) en wordt gerealiseerd met steun van de Europese Unie. Het ecoduct zal klaar zijn voor gebruik vanaf 2025.
Plan Boommarterwandeling
Voor een unieke kijk achter de schermen moet je op 26 mei op de Vlasmarktdreef zijn. Wil je een rondleiding van experts op de werf? Dan kan je inschrijven via openwervendag.be/werven/1118-ecoduct-hallerbos. Voor de natuurliefhebbers is er ook de Plan Boommarterwandeling langs de werf van het ecoduct met de Natuurgidsen Zuidwest-Brabant. Inschrijven hiervoor is niet nodig. De wandeling vertrekt om 14u aan de kerk van Essenbeek. Hou er rekening mee dat de werf niet toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelen.
Info:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief