Scholenzangfeest op 28 mei in CC t Vondel in HALLE

C21

Scholenzangfeest op 28 mei in CC t Vondel in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-05-16_om_16
 

Op dinsdag 28 mei 2024 vindt in CC ’t Vondel het Scholenzangfeest plaats. Met deze voorstelling sluiten 6 Halse basisscholen een reeks workshops af. Leerlingen uit het 1ste en 2de leerjaar oefenden zo extra hun Nederlands.
In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant riep Halle vorig jaar lagere scholen op om workshops muziek of drama te organiseren. De eerste succesvolle editie bood kinderen via liedjes of toneel extra oefenkansen om Nederlands te leren.
Liedjes voor woordenschat
In totaal stapten 6 Halse scholen in het project: Leerboom, Zilverberk, Beukenbos en de campussen Vondel, Handbooghof en Essenbeek van het Heilig-Hart & College. Hier organiseerde ’t Smiske in de 1ste graad van de basisschool telkens 2 workshops muziek. Via bekende kinderliedjes maakten de leerlingen zo kennis met nieuwe woordenschat.
Modern kleedje
Op dinsdag 28 mei vindt het sluitstuk plaats van deze muzikale reis. Alle deelnemende scholen verzamelen dan voor het Scholenzangfeest in CC ’t Vondel. Onder begeleiding van de professionele liveband van ’t Smiske worden de aangeleerde liedjes van de workshops in een modern kleedje gestopt tijdens een muzikale voorstelling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief