Wereldburger en Hallenaar Servais krijgt expo in HALLE

C21

Wereldburger en Hallenaar Servais krijgt expo in HALLE

Img_9101
 

Van 18 mei tot 9 juni organiseert de vzw Servais een tentoonstelling over Servais in de Oude Post in Halle. Een unieke kans om kennis te maken met de beroemde Halse musicus. 

Hallenaar François Servais (1807-1866) was een baanbrekend cellist, een Europese ster en een van de pioniers van de Belgische Celloschool. Hij musiceerde met Mendelssohn, Rossini en Vieuxtemps, en werd gewaardeerd door Schumann, Meyerbeer en Berlioz. Anderhalve eeuw na zijn dood weerklinken zijn virtuoze cellocomposities nog steeds over de hele wereld.
 
De vzw Servais startte 20 jaar geleden met de bekendmaking van Servais’ leven en werk. Sindsdien vonden meer dan 650 activiteiten plaats over de hele wereld. Samen met den AST bouwde de vereniging ook een grote verzameling foto’s, documenten, partituren en voorwerpen uit rond Servais en de Belgische cellisten. Een aantal bijzondere foto’s, brieven en partituren uit de collectie zijn op de expo te ontdekken. Daarnaast staan er ook een aantal kunstwerken van Luc Van Ruysevelt en Mieke Wilmaers, en zorgden vijf leden van fotoclub Iris Lembeek voor een fotoreeks die mooi past in het thema.
 
De expo is gratis te bezoeken op donderdag van 10 tot 13 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. De brochure ‘François Servais, de Paganini van de cello’ is ter plaatse te koop en ook te bestellen via de vzw Servais.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief