Provincies vieren 10 jaar fietssnelwegen tijdens Wereldfietsdag

C21

Provincies vieren 10 jaar fietssnelwegen tijdens Wereldfietsdag

Img_9192
 
Scherm__afbeelding_2024-06-04_om_11
Gedeputeerde Tom Dehaene bracht de eerste signalisatie aan op de F20.
 

Op 3 juni vieren de 5 Vlaamse provincies Wereldfietsdag op de fietssnelwegen. Dit jaar is het dubbel feest want het netwerk fietssnelwegen bestaat 10 jaar. In Vlaams-Brabant vond het feest plaats langs de F20 in Halle.

​De fietssnelwegen zijn een initiatief van de 5 Vlaamse provincies. Samen met de betrokken partners worden steden en gemeenten vlot, veilig en comfortabel met elkaar verbonden. Het netwerk bestaat uit 130 fietssnelwegen, goed voor 2.307 kilometer fietsplezier.
“Op Wereldfietsdag bedanken we de fietsers op de fietssnelwegen. Dankzij hen zijn onze fietssnelwegen immers een succes. Maar we willen hen ook aansporen om te blijven fietsen. En dat doen we met leuke acties, zoals vandaag op de F20 in Halle”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.
De fietssnelweg F20 verbindt Halle met Brussel en wordt gemiddeld door zo’n 1.011 fietsers per dag gebruikt. Op 3 juni werd ook gestart met het aanbrengen van de signalisatie van de F20 tussen Halle en Brussel gestart. Er werd een eerste bordje/vloersticker geplaatst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief