Opening eerste Koele Klimaatplein in Molenborre HALLE

C21

Opening eerste Koele Klimaatplein in Molenborre HALLE

Scherm__afbeelding_2024-06-20_om_17
 

Deze zomer transformeert Stad Halle samen met Klimaatpunt, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de provincie Vlaams-Brabant 2 pleinen in Halle tijdelijk tot koele klimaatpleinen. Het doel? De buurtbewoners laten proeven van pleinen met minder beton en asfalt, meer gras, struiken en bomen
Van 3 juni tot eind juli richt de stad een deel van de Molenborre opnieuw in. De grijze parkeerplaatsen wijken voor een heerlijke plek waar mensen kunnen genieten. Naast heel wat groen, staan er extra zitbanken en is er ruimte voor ontspanning. Nadien wordt de proefopstelling geëvalueerd. 

Gratis activiteiten
Er vinden tijdens de proefperiode gratis activiteiten plaats. Jong en oud zijn welkom. Zo kan je er terecht voor verschillende praatgroepen en een bordspelnamiddag. De sport- en spelkar komt langs en er is een boekenruil en voorleesmoment. De volledige planning vind je op https://www.halle.be/klimaatpleinen
 
Proefopstelling Vogelweelde
Van 16 augustus tot midden september gaan we aan de slag in de wijk Vogelweelde. De kruising van de Goudvinken-, Kwikstaart-, en Merellaan verandert dan tijdelijk in een groen hart. Het beton kan op termijn plaatsmaken voor natuur, met extra bomen, gras en planten. Tijdens de proefperiode wordt de Merellaan doodlopend. Op de vrijgekomen ruimte plaatsen we enkele evenwichtsspelletjes en bankjes waar de buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen.
 
Ook in Vogelweelde gaan gratis activiteiten door. Tijdens de Sint-Rochusfeesten op 16 en 17 augustus is er een buurtcafé. Café Combinne plant babbelmomenten, de sport- en spelkar komt langs en er zal animatie voorzien worden op het plein tijdens het wijkfeest.

Klimaatsubsidie van Vlaams-Brabant
Voor dit initiatief werkt de stad Halle samen met Klimaatpunt en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Het wordt gerealiseerd dankzij een klimaatsubsidie van de provincie Vlaams-Brabant. “We hebben de ambitie om van de provincie Vlaams-Brabant een klimaatneutrale provincie te maken tegen 2040”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Maar dat kunnen we niet alleen realiseren. Daarom steunen we projecten die gemeenten helpen bij het uitvoeren van de gemeentelijke klimaatactieplannen of projecten van andere organisaties die een bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van het provinciale klimaatplan. Ze moeten aandacht hebben voor de sociale, economische en ecologische dimensie van duurzaamheid”.
 
Info: Duurzame klimaatprojecten | subsidiesklimaat@vlaamsbrabant.be | T 016 26 72 38
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief